Forum

Outlook 2007 mail g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook 2007 mail güncelleme hatası

9 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
966 Görüntüleme
(@savasugur)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 


 


Merhaba Arkadaşlar.


 


Excahgne 2003 entp. Bir ortamda bir kullanıcıda Outlook 2007 tr de iki günde bir Outlook güncelleniyor ( Gelen kutusu güncelleniyor ve diger klsörler gönd. Vs ) ibaresi çıkıyor ve Outlook


performas degerleri 125 k civarında çalışıyor ve hiçbirşey yapamıyorum güncelleme bitene kadar. Birtakım araştırmalar yaptım çevrim dışı kullanımla ilgili fakat şu anda tam bir çözüm bulamadım. Diğer kullanıcılarda bu tarz bir sorun yoktur.


 


 


 


 


Teşekkürler.


Kolay gelsin.


 

 
Gönderildi : 05/04/2010 12:12

(@hasanelisert)
Gönderiler: 79
Trusted Member
 

Exchange üzerindeki mailbox size ile Outlook üzerindekini bir karşılaştır , boyutları aynı mı?Güncelleme yaparken yeni mailler geliyor mu? hesabı tekrar Exchange'e bağlıyabilirsin.

 
Gönderildi : 05/04/2010 12:20

(@savasugur)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


Boyutları arasında çok az bir fark var 500 kb kadar. güncelelme yaparken yeni mail gönderildiğinde mailboxa geliyor. fakat gönderildiği zaman yoksa günceleleme yapılıyor devam ediyor yeni mail gelmediği taktirde yeni mailler gelmiyor yani, 20 dk falan diyor süre düşüyor yavaş yavaş ve tamamlandı diyor ve güncelleme bitiyor. tüm klasörlere yapıyor ( gelen, Gönderlm, Vs. ) hepsi tamamlanıyor ve sonra outlook normale dönüyor.


 


teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/04/2010 12:32

(@savasugur)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar.

Başka bir cevabı olan yokmu ?

teşekkürler.

 
Gönderildi : 07/04/2010 20:40

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, kullanıcının mailboxlarını ve pst'si varsa bunları yedekleyin ve profili silip tekrar oluşturun. Ayrıca detaylı bir virüs taramasından geçirebilirsiniz. Outlook açıkken, client makinede task managerı açın, view 'den PID seçip, outlook'un PID 'sini bir kenara not edin, komut satırını açın ve şu komutu verin : netstat -ano | findstr OutlookPIDNO, bu size outlook.exe 'nin networkteki durumu hakkında bilgi verir, established ise networkten kaynaklanan bir sorun değildir. time-wait olarak görüyorsanız kullanıcıya ait bilgisayarda networksel bir sorun olabileceğini gösterir.

 
Gönderildi : 08/04/2010 02:37

(@savasugur)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 


Merhaba Alper Bey,


pst arşivi alıyorum ve ost dosyasını tekrar yapılandıracağım. Virüs taraması yaptım farkıl ili virüs prg ile herhangi birşey yok.


Profili tekrar silip oluşturun derken, Outlook profilinden bahsediyorsunuz değilmi ? ( Ad deki kullanıcı profili değil yani )


netstat -ano | findstr OutlookPIDNO bu komutu çalıştırdığımda herhangi bir işlem yapmıyor bilgi vermiyor. ekrana birşey gelmiyor yani.


komutun yalnış olma ihtimali varmı peki ?


 


teşekkürler.


Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 08/04/2010 12:54

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Selam, evet outlook profile 'dan söz etmiştim. komutu basite indirgeyelim. Diyelim ki e-mail serverın IP adresi : 10.0.0.5, sorunlu client makinenin IP adresi 10.0.0.25. Aşağıdaki komutu verin.


netstat -an | find "ESTABLISHED", bu komut sonrası; 25 IP'li makineden 5 no'lu makineye giden sorguya bakıp fikir edinebilirsiniz.

 
Gönderildi : 08/04/2010 12:58

(@savasugur)
Gönderiler: 54
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

 


Selam,


 netstat -an | find "ESTABLISHED"


komutu dediğiniz gibi çalıştırdım. bütün değerler ESTABLISHED çıkıyor bu değerler içinde mail server ip adreside mevcut.


netstat -an | find "10,0,0,5" bu şekilde çalıştırdım. yine ESTABLISHED çıkıyor. yani sorun yok.


Peki yukarıda ilk çevabınızda ki komutu ( netstat -ano | findstr OutlookPIDNO )niye çalıştıramadım nerede yalnışlık var .


Teşekükrler.

 
Gönderildi : 08/04/2010 13:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

ESTABLISHED ise networkle ilgili bir problem yoktur, ilk verdiğim komut çalışmıyorsa karakterler arasında space olmadığına emin olun, outlook 'un PID numarasının doğru olup olmadığına bakın, tabi ki bu komutu verdiğinizde Outlook açık olmalı. Mail gönderilmeme esnasında bu komutu koşturursanız daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca netstat-x gibi programlar ücretsiz olarak google'da var. Bunları da deneyebilirsiniz. Ama anladığm kadarıyla networkte sorun yok gibi, kullanıcının kablolarını fln kontrol ettiniz mi, başka bir odaya alıp yine bakabilirsiniz, her şartta durum aynıysa ilk söylediğimi yapalım, outlook profile 'ı baştan oluşturalım.

 
Gönderildi : 08/04/2010 14:59

Paylaş: