Forum

Outlook Express dat...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Outlook Express database

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
461 Görüntüleme
(@serkandursun)
Gönderiler: 177
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar Kullanıclarımız outlook express kullanmaktadır. gelen mailleri sildikleri zaman silinmiş ögeler klasörüne taşınmakta ve kullanıcılar bu klasörü boşaltmaktadır. Silinen ögeler klasöründe hiç mail bulunmamasına ragman silinmiş ögeler.dbx in boyutu 400-500MB civarında tutmaktadır. Aynı sorun gelen klasörlerindede mevcut 2-3 mail olmasına ragmen 1000Mb civarındadır. Bu databaseleri repair veya reindex edebilecek veya databaselerin boyutunu düşürebilecek bir tool veya ayar mevcutmudur.

 
Gönderildi : 04/09/2009 14:14

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Outlook Expres' in malesef böyle bir sıkıntısı mevcut. Siz her nekadar mail silsenizde dbx dosyasının boyutu değişmemektedir.

Silinmiş öğeler için şunu yapabilirsiniz. Outlook Expres kapalıyken dbx dosyalarının bulunduığu dizinden Silinmiş öğeler i silin. Outlook Expresi açtığınızda Silinmiş öğeler klasörü yeniden yaratılacak ve kapasiteside 75 Kb olacaktır.

Gelen kutusu içinde şunu yapa bilirsiniz. Outlook Expres açıkken yeni bir klasör oluşturun ve gelen kutusundaki tüm mailleri bunun içerisine taşıyın. Daha sonra  Outlook Expres kapalıyken dbx dosyalarının bulunduığu dizinden Gelen Kutusunu silin. Outlook Expresi açtığınızda  Gelen Kutusunu klasörü
yeniden yaratılacak ve kapasiteside 75 Kb olacaktır. Daha sonra oluşturmuş olduğunuz klasördeki mailleri Gelen Kutusuna taşırsanız kapasitesinin eskiye nazaran oldukça azaldığını göreceksiniz.

 
Gönderildi : 04/09/2009 14:33

Paylaş: