Forum
Merhabalar,
Intune ile yönetilen bilgisayarlarda dosya indirirken "virus scan failed" hatası alıyorum.
Buna ek olarak, garip bir durumla karşılaştım... Microsoft, **Attachment Manager** ayarının şu konumda olması gerektiğini söylüyor: `Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments`
Bu değeri bir politika aracılığıyla Microsoft Attachments Policu (User) ScanWithAntiVirus =(değer 1) ayarladım, ancak bilgisayar tepki vermiyor—sanki ayarın hiçbir etkisi yok.
Ancak, aynı ayarın şu konumda da bulunduğunu keşfettim:
📍 `Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Attachments`
HKLM değerini değiştirdiğimde dosya indirme çalıştı. Procmon ile kontrol ettiğimde Edge’in değeri HKLM’den okuduğunu gördüm.
Bu ayarın **HKLM’ye nasıl eklendiğini** bilen var mı? Kullanmakta olduğum referans bağlantısındaki bilgileri kontrol ettim, ancak bu ayarın nasıl bu konuma geldiğine dair hiçbir fikrim yok.
Her türlü görüş ve öneriyi bekliyorum!
özellikle incelediğim bir konu değil policy Excel dosyalarını kontrol edin orada yolu yazar.
Edge profil değilde makine kurulumu yapildiginda HKLM den okuyor olması lazım.
Policy yolları aynı olur HKLM altına aynı yola ilgili kaydı ekleyip deneyin.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.