Forum

Multi App Kiosk Aut...

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Multi App Kiosk Autologin Sorunu

12 Yazılar
3 Üyeler
2 Reactions
2,114 Görüntüleme
Fatih Türkoğlu
(@fatihturkoglu)
Gönderiler: 43
Trusted Member
Konu başlatıcı

[#550863]

Merhaba,
Bir Multi App Kiosk yapılandırması yaptım ve KioskUser0 ile otomatik olarak oturum açmasını bekliyordum. Ancak Autologon çalışmıyor. Eğer manuel olarak .\KioskUser0 ile giriş yaparsam sorunsuz çalışıyor, ama beklediğim gibi otomatik giriş yapmıyor.

Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen var mı?

Kullandigim ornek XML bu:

image

Şimdiden teşekkürler!

Gönderildi : 03/10/2025 14:44
ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4920
Co-Helper

Dokümantasyondan azure ad join ve multi app kiosk da auto login düzgün çalışmıyor diye aklımda ama kontrol etmek lazım. Yapılandırmanızı gpt e kontrol ettirin bence. 
Bir de OOBE tamamlandıktan sonra ancak autologin reg kayıtları olusturulmasi lazım yoksa işlemez. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 03/10/2025 15:21
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 33857
Illustrious Member Yönetici

Merhaba Fatih,

AutoLogonAccount alanında yazan rs5:DisplayName="MS Learn Example" aslında cihazdaki bir yerel kullanıcı hesabı adı olmalı. Sen otomatik girişin KioskUser0 ile yapılmasını bekliyorsunuz ama XML’de KioskUser0 tanımlı değil. KioskUser0 hesabı Windows tarafından kiosk yapılandırması yapılırken dinamik olarak oluşturulur. Bunu manuel olarak XML içinde AutologonAccount ile belirtmen gerekmez. Eğer sen özel bir kullanıcı (örneğin .\KioskUser0 yerine .\MyKioskUser) ile autologon yapmak istiyorsan önce bu kullanıcıyı cihazda oluşturmalı ve ardından XML’de o kullanıcı adını vermelisiniz.

Eğer KioskUser0 kullanılacaksa AutologonAccount kısmını tamamen kaldır, Windows kendisi KioskUser0 için autologon ayarını yapar. Eğer kendi özel hesabın otomatik giriş yapacaksa (ör. .\KioskUser0 yerine .\KioskUser1) önce cihazda kullanıcıyı oluştur sonra xml dosyasını güncelle;

<AutoLogonAccount rs5:DisplayName="KioskUser1" />

Birde bu yapılandırmadan sonra makineyi yeniden başlatmışsındır diye düşünüyorum 🙂

OS imajında sorun olabilir veya senin yapılandırmanda ondan aşağıdaki alanları kontrol eder misin var mı?

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon altında

AutoAdminLogon, DefaultUserName, DefaultPassword ayarları olmalı.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 03/10/2025 17:41
Fatih Türkoğlu
(@fatihturkoglu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner

Hata veriyor abi,
Dediğin gibi <AutoLogonAccount rs5:DisplayName="Microsoft Learn example"/> kısmını komple kaldırdım.
Acaba sadece tırnak içini mi boş bırakmak lazım?

Gönderildi : 06/10/2025 09:08
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Kaldırdıktan sonra mutlaka AssignedAccessConfiguration’ı yeniden uygula (provtool /apply veya Intune Sync), cihazı yeniden başlat. İlk reboot’tan sonra KioskUser0 ile otomatik oturum açıldığını görmen lazım.

Komut aşağıdaki gibi

Install-ProvisioningPackage -PackagePath "C:\KioskConfig.xml"

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 06/10/2025 09:49
Fatih Türkoğlu
(@fatihturkoglu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner Policy’i direkt gruptan kaldırdım ve wipe ettim temiz halde tekrar gruba atayacağım, bakalım ne olacak.

Gönderildi : 06/10/2025 09:59
Fatih Türkoğlu
(@fatihturkoglu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner Abi, sadece kullanıcı adı ve şifre alanı geliyor. Yani ben AutoLogon kısmını tamamen kaldırdım. Makineyi wipe ettim, profili silip yeniden uyguladım vs. Bu arada test için baseline ve  compliance’ı da kaldırdım, yani device lock da yok.

Update: Kodun sonuna sadece <AutoLogonAccount/> ekledim ve autologin çalıştı.

Gönderildi : 06/10/2025 11:17
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Geçmiş olsun 🙂 Bilgi ve geri dönüş için teşekkürler.

Gönderildi : 06/10/2025 11:52
Fatih Türkoğlu
(@fatihturkoglu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner

Abi yardım için teşekkürler 🙏 Bir de son olarak USB sürücüsüyle ilgili ne yapmak gerekir, bir fikrin var mı?
XML’de zaten <v3:AllowRemovableDrives/> ayarı varsayılan olarak var… ama tıklayınca “yönetici ile iletişime geç” vs. diyor. Yani orada sanırım ince bir nokta var. 😀 

Update:

Birkaç yeniden başlatmadan sonra autologin yine çalışmayı bıraktı... beni deli edecek haha 🙂

Gönderildi : 06/10/2025 12:01
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Bu ortama etki eden başka GPO filan olabilir mi? Yani bir kaç yeniden başlatma sonrasında örnek xml dosyasına baktın mı bir şey değişiyor mu?

Gönderildi : 06/10/2025 12:30
Fatih Türkoğlu
(@fatihturkoglu)
Trusted Member
Konu başlatıcı

@hakanuzuner Abi, tüm policy’leri exclude ettim, sadece Edge policy var mesela... Ancak garip bir şekilde durduk yere autologin çalışmayı bırakıyor. Ayrıca template kullandığımda da bu oluyor, yani XML’siz modelde de.

Gönderildi : 06/10/2025 12:38
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)

Anladım ama buradan çok zor kardeşim, normalde çalışması gereken bir şey, başka bir test ortamı mı yapsan, sanki prod ortamda deniyorsun? Onu etkileyen bir şey olabilir, imaj bile bozuk olabilir.

Gönderildi : 06/10/2025 12:52
Paylaş: