Forum

ad senkronizasyonu ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ad senkronizasyonu hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
448 Görüntüleme
(@anonim)
Gönderiler: 1779
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Günaydın,

exchange 365'e yaklaşık 150 kadar mailbox  taşıyacağım. ancak aklımda bir kaç soru var tecrübelerinize istinaden bilgi verirseniz sevinirim.

  • ad altında tüm kullanıcılar isim.soyisim olarak tanımlı. kullanıcılara ait pop tabanlı eposta adreslerden bir kismı sadece [email protected] kalanı [email protected] şeklinde tanımlı. senk soransında oluşan isim.soyisim mailboxları editleyip sadece isim yaparsam, her otomatik senkronizasyonda bu bilgiler değişirmi yoksa sadece passwordmu güncellenir.
  • fw listesi olarak kullanacağım atıyorum [email protected] için panelden manuel olarak tanımlamamı mantıklı yoksa ad altında bir user olşturup onumu senronize etmek daha doğru olur. (bu adresler dışarıdan mail alacağı için lokal dağıtım listesi yapamıyorum)
  • son olarak mx kayıtlarını güncellemeden domain sahipliğini tanıtıp , ad senk. yapıp ardından tüm ayarlar bitince mx değiştirip minimum sürede geçiş sağlayabiliyormuyum.

teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 11/08/2015 12:41

(@KaanBASLI)
Gönderiler: 5
Active Member
 

Merhaba, isim ve isim.soyisim e-postaların için tek bir standart üzerinde aç derim. Sonuçta istediğin e-posta için ALIAS ekleyebiliyorsun. Yani hem isim hem de isim.soyisim formatında mail alabiliyorsun. Ayrıca e-posta hesabı da şifresi de aynı şekilde ayarlansa bile sunucu bilgilerin değişeceği için outlooklar üzerinden tekrar ayar yapman gerekecek.

FW listesine gerek yok. Distribution gruplarla bu işi çok rahat çözersin. Aksi taktirde gereksiz kural kalabalığı yapmış olursun. 150 mailbox'ın olduğu yerde işin içinden çıkılmaz hal alır. Ayrıca dışarından mail alması için gerekli ayarlamaları çok rahat yaparsın.

Önce mx formülü dışında bir formülle domain sahipliğini tanıt, tüm ayarların bitsin öyle geç. MX ayarlarını güncelleyince max bir kaç saat içinde tamamı ile geçmiş olursun. Bu sürede mevcut mail sistemini de kontrol edersin.

 

İyi çalışmalar 

 
Gönderildi : 11/08/2015 19:30

Paylaş: