Forum

Powershell Farklı K...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Powershell Farklı Kullanıcı Sorunu

2 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
430 Görüntüleme
Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Kısaca yapıdan bahsedeyim. AD ile senkronize Office 365 üzerinde hesaplarımız var. PHP ile yazılmış bir uygulama ile kullanıcılarımızı bir web panel üzerinden yaratıp önce AD üzerinde sonra da Office 365 üzerinde aktif ediyoruz. Bu işlemi yaparken PHP ile AD' yi bind ediyoruz. Sonra gerekli alanları doldurtup bir ps1 dosyası oluşturuyoruz ve bu dosyayı çalıştırıyoruz. Buraya kadar sorun yok. Fakat kullanıcı web panel üzerinden şifresini değiştireceği zaman yeni şifreyi yine ps1 dosyası üzerine yazıyoruz. Ama bu sefer işlem kullanıcı tarafından web üzerinden geldiği için (IUSR kullanıcısı ile) powershell üzerinde dosyası çalıştıramıyoruz. Yetkisiz olduğu için çalıştırılamadı hatası alıyoruz.

Powershell de IUSR kullanıcısına nasıl çalıştırma yetkisi verebilirim? Uygulamanın (c:\windows\SysWOW64\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe) güvenlik kısmından IUSR kullanıcısını ekledim. Tüm izinleri de verdim. Fakat yine çalıştıramadım. Önerisi olan var mı?

 
Gönderildi : 30/08/2014 15:28

Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Çözüm şu şekilde sağlandı. IUSR kullanıcısı "Builtin" OU içinde ki "Administrators, Account Operators" gruplarına eklendi.

Not: Bir önceki sorunumda da eklemiştim.

Fakat ufak bir nokta kaçırılmış. Kullanıcıyı gruba ekledikten sonra PowerShell üzerinde etkin olabilmesi için sunucunun yeniden başlatılması gerekmekteymiş. Bunu atladığım için sorun hakkında çözüme kavuşamamıştım.

Sorun halledildi. 

 
Gönderildi : 01/09/2014 14:19

Paylaş: