Forum
Merhaba,
toplu mail gönderimi yapacağım. Kullanıp memnun kaldığınız varsa program önerisi alabilir miyim?
Merhaba, smtp server olarak ne kullanacak program? Artık pek böyle programlar kalmadı çünkü toplu mail göndermek için pek çok platform var, eskisi gibi program ile gönderilen mailler genelde spam olduğu için bu işe bütçe ayırmanız şart, özetle maili siz değil sizin adınıza bir platform göndermeli. Veya çok sağlam bir mail atlyapınız olmalı, repüyasyonunuz yüksek, öyle hosting mail hizmeti vs değil, ip leriniz temiz ve t anında ip güncelleme şansınız olmalı veya bir sub domain satın alıp o domain üzerinden toplu mail atmanız gerekli, aksi halde domaininiz kara listeye girer ise normal mail iletişiminizde sorun yaşarsınız. Çok bilindik bir konu, forumda çok fazla bilgi var, arama yapabilirsiniz.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@hakanuzuner Teşekkür ederim Hakan Bey forumu inceliyorum hemen.
Mail için de gmail ya da benzer uzantılı kendi maillerimi kullanmak istiyorum. Mail programlarının artısı şu olabilir belki. Belirli bir süre ayar ı ve proxy desteklerinin olması spam riskini minimuma düşürebilir. Alakanıza teşekkür ederim tekrardan.
Smtp olarak gmail vs buna pek izin vermez ama siz bilirsiniz, her şey para - çokomel bu hayatta bedava bir yere kadar ama denemekte fayda var, limitleri kontrol edip yollarsanız işe yarayabilir. Bem daha büyük boyutlu bir gönderim düşündüm, onlar her türlü office 365 bile kullansanız takıldığı için insanlar toplu mail gönderim platformu tercih ediyor
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Geçen diyemedik aklımızda ki şeyi yazıp bitirelim. Hakan abinin dediği gibi burada ki global mantık değişti epeydir kabul; çoklu mailleri gönderme değil hedef adreslere ulaştırma, spam haline gelmemesi üzerinedir. Son 5 yıl da dahi birçok kavram değişti o yüzden eskiden ki onprem'e kurulup gönderen tool'lar kalmadı, güncellenmedi onlar, o bir eski dünya işi.
Liste adetleri devasa değilse (öyleyse zaten global ücretli servisler kullanılmalı, 365 dahi bunu ücretli satıyor) ve doğrulanmışsa manuel bir süreçtir. Excel üzerinden dahi bu sürecinizi kendinize göre organize edebilirsiniz. Ben bir yerde zamanında öyle yapmıştım. Olası hata yapmalarına karşı tek seferde 500 adrese gönderim gibi sözlü, prosedürsel kural haline getirmiştim. vbs macro da eski bir tech'dir ancak istenirse daha fazla otomatize edilebilir. Sonuçta outlook'a bu iş yaptırılabiliyor. Hakeza bir kere uğraşıp outlook üzerinde de ayrı grouplar haline contact'lar yönetilebilir. Hakeza bu alanda kolaylık sağlayacak ücretli eklentiler incelenebilir. Outlookta 5k adrese gibi, 365 de farklı limitler de söz konusu limitler mevcut bunlar küçük ölçekler için oldukça iyi rakamlar aslen.
Güncel durumu taramadım ama web online gönderim sağlayan platformların aylık limitli ücretsiz kısımları da olabiliyor düşük adetlerde belki yetebilir.
Ancak ölçekler zaten büyükse bu işe mutlaka bütçe ayrılmalı dediğimiz gibi olay maili göndermek değil hedeflere ulaştırmak, okumasını sağlamak ve sizi spammer olarak kabul etmemesini sağlamak, domain/ip reputation'ınızı koruma üzerinden yorumlanıyor.
Bu herşey için geçerli siz mesela bir app yazsanız gmail'in smtp'sini kullanmaya yönelik google'ın std ve limitlerine uymazsanız sizi bloklar o hesaplardan bir daha gönderim yapamazsınız.:)
Ggl'dan birkaç aramayla bulabileceğiniz mail-tester.com gibi sizin ve hazırladığınız maili puanlayan sayfalar var. İçerik std'ları dahi önemlidir zaten birçok yeni durumu eskiden kullandığımız sender uygulamalar güncellenmedikleri için desteklemiyor.
Bu işi comm.'lerinde linux build'leri üzerinden yapan grouplar halen var fakat ben ona hakim değilim oturup araştırılabilir sonuçta bir tool gibi kur, ayarla, gönder kadar basit birşey değil.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
@ibrahimyildiz Emeğinize sağlık üstad. Teşekkür ederim.