Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail alamama, geç alma, aynı mail'in tekrar tekrar gelmesi sorunu.

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Reactions
689 Görüntüleme
(@UgurGelisken)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba.

Bir sorunum var, çok uzun zamandır çözemedim, daha doğrusu çözemiyoruz, sizlere de bir danışmak istedim.

Şirketimizde kullanıcılarımızın şirket e-posta'ları bulunmakta. E-mail hizmetimizi bir şirketten alıyoruz, normal sunucu hizmeti. 

Kullanıcılarımızın e-posta adresleri POP3 olarak Outlook'ta ekli. Normal olarak mail'ler gelip gidiyor görünüyor. Ama aslında hal böyle değil. Şöyle bir özetleyeyim durumu: 

Kullanıcının Outlook hesabına POP3 ile mail normal olarak geliyor. Bazen de beklenen mail gelmiyor. Bu beklenen mail, birkaç gün veya hafta sonra geliyor. Bazen birkaç kopyası ile birlikte geliyor. Aynı şekilde bu durum IMAP yapılandırmasında da var. 

Webmail'den giriş yaptığımda beklenen o mail'leri, daha doğrusu tüm mail'leri görebiliyorum. Ancak bu mail ne Outlook'umuza ne de Windows Live Mail'e düşmüyor. Ama gün oluyor mail istemci programını bir açıyoruz, onlarca yüzlerce mail bir anda geliyor. Yani beklenen eski mail'ler de geliyor.

Ek bir durum; Webmail'den kullanıcının Hotmail hesabına yönlendirme de yapmıştım. Hotmail hesabına bu gelmeyen olarak belirttiğim mail'ler düşüyor.

Sunucu aldığım yer ile görüştüm bizde sorun yok diyor ama bizim tarafımızda da sorun görülmüyor. Ne yapmam gerekir sizce? 

 Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 17/10/2014 14:55

(@UgurGelisken)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba.

CLOUDLINUX 5.10 x86_64 vmware – ******  WHM 11.44.1 (build 18)

Web sitelerimi yönettiğim bir WHM panelim var ve buradan da sitelerimin Cpanel'lerine erişebiliyorum. Log'lara nereden bakacağım ve log'larda neyi görmem gerekiyor? 

 
Gönderildi : 17/10/2014 19:32

(@UgurGelisken)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Gökhan Bey, öncelikle teşekkür ederim.

Sanırım konuyu anlamadınız. Thunderbird nereden çıktı? Ayrıca mesajı tekrar okursanız, ben bir müşteri olarak sıkıntı yaşıyorum, servis veren olarak değil. Nasıl bakacağım ben o loglara? Bağlantılarda sorun yok, herşey olması gerektiği gibi. Sunucuda bir sorun var ama sunucudaki yetkililer de ısrarla bizde sorun yok dediği için burada bilen birilerinden öneri almak istedim. Eğer bir çözümü varsa hizmet aldığım yere bildirim çözmelerini sağlayacağım. Yani aslında onların beceriksizliğini ben çözmeye çalışıyorum.

Ayrıca özel mesajdan gönderdiğiniz reklam ile de ilgilenmiyorum, sizden hizmet satın almak istemiyorum. Amacım; şu anki yapıyı bozmadan çözüm bulmak. Yoksa zaten kesin çözüm olarak başka bir sunucuya geçmek ilk akla gelen çözüm.

 

 
Gönderildi : 18/10/2014 04:34

Paylaş: