Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Zimbra sorunu hk.

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
396 Görüntüleme
(@sefaarslan)
Gönderiler: 63
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Zimbra  mail server kullanıyoruz. Sürekli blacklistlere düşmemizden dolayı adsl den Metro ethernete geçiş yaptık fakat blacklistlerden yine kurulamadık. Ağdaki bütün bilgisayarları virüs taramasından geçirdik fakat birtek CBL listesinden kurtulamadık. Sebep olarak Cutwail gösteriyor. 

Ağdaki bilgisayarları NOD 32 ENDPOİNT ile taratıyorum ama birşey bulmuyor. Loglara baktığım zaman TOP 50 SENDERS listesindeki her kullanıcı gönderdiğinden çok daha fazla mail göndermiş gözüküyor. Sorun ağdaki bir bilgisayar bulaşan Cutwail spambotu ise bunu nasıl temizliceğimi bilen varmıdır? Eğer sorun server da ise bu konu hakkında yardımcı olabilicek varmıdır?

 
Gönderildi : 12/03/2014 03:19

(@sefaarslan)
Gönderiler: 63
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Gmail ve hotmail e mail gönderemiyoruz. mxtoolbax tan sorgulattığım zaman mx ve ptr kayıtlarında sorun gözükmüyor. zimbra web panel üzerinden herhangi bir eksiklik olup olmadığını kontrol edebilirmiyim? nelere bakmam gerekir?

 
Gönderildi : 13/03/2014 20:53

(@vedatsari)
Gönderiler: 55
Trusted Member
 

Benzer bir sorun bendede var.Ama bende hiçb i yerde blacklistte değilim. http://mxtoolbox.com/diagnostic.aspx burdan test ettiğimde hiç bir sorun görünmüor mail server ile ilgili.Ama yahoo ve hotmailde spam maile düşüyor.Yani siz o blacklistten çıksanız bile ine spama düşmeye devam edeceksiniz.Belkide ip adresimiz yeni olduğu için bizi blackliste atıor.Biraz beklememiz gerekebilir gibi

 
Gönderildi : 25/03/2014 21:14

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

fazladan giden mailleri inceleyebildiniz mi? Nereye gitmiş emin olun eğer botnet var ise antivirus dışında bence tüm clientlara internet secirty tarzı tam güzenlikli bir yazılım kurup taramanız. Ayrıca mail sunucunuzda anti-spam ve anti-virus mevcut mu? Şifrelerinizi daha zorlaştırıp herkesin şifresini değiştirin. Şifre deneme yanılma tekrar ve sürelerinide değiştirin.

 
Gönderildi : 27/03/2014 14:29

Paylaş: