Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Zimbra Mail Gönderme Sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,183 Görüntüleme
(@sefaarslan)
Gönderiler: 63
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Bir haftadır blacklistlerle uğraşıyorum ve en önemli müşterilerimize ve bütün banka maillerine mail gönderemiyoruz. ivmSIP ve ivmSIP/24 listelerinden yaklaşık 300 kere başvuru yapmama rağmen çıkamıyorum. Araştırırken serverın loglarını kontrol ettim hersapların günlük mail gönderme sayıları olağandan çok çok fazla olduğunu gördüm. Kendi hesabım günde 50 mail göndermişken log larda 102 tane gösteriyor. Rekor gönderme hesabında 394 gözüküyorken o hesabın outlook una baktığım zaman 200 tane mail gönderilmiş gözüküyor. Ağı komple virüs taramasından geçirmeme rağmen sıkıntıyı çözemedim.

 Sorum şuki Serverda bunun gözükmesinin sebebi ne olabilir ve bu iki listeden çıkamamazın sebebi bu olabilirmi?

Server sistemi Centos kullandığımız hat Adsl 8Mbps.(Adsl kaynaklı blacklistlerden en fazla 2 gün içerisinde çıkıyorduk bundan bir haftadır kurtulamadım.)

 
Gönderildi : 09/02/2014 01:40

(@mervandenizer)
Gönderiler: 31
Eminent Member
 

Size donen mesaj yok anladığım kadarıyla. Ozaman  siz spam listesinde olduğunuz için Karsı sunuda guvenlik sekmesini geçemiyorsunuz. belkide mail otomatik olarak siliniyor olabilir.

 
Gönderildi : 10/02/2014 16:31

(@sefaarslan)
Gönderiler: 63
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

bazı mailler siliniyor bazıları kuyrukta bekliyor. Spam olarak listelerde olduğumuzu biliyorum bunun sebebi adsl kullanmamız diye düşünüyordum fakat zimbra loglarına baktığım zaman kiminde mail gönderme sayısının iki katı kiminde 3 katı olduğunu gördüm. Bununla ilgili bilgisi olan varmıdır?

 
Gönderildi : 11/02/2014 01:00

Paylaş: