Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

MailEnable Güncelleme, Yedekleme, DNS Blacklist İşlemi

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
862 Görüntüleme
(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Güncelleme yapmak bana göre her zaman iyidir ama yeni bir güncellemeyi yapmadan önce biraz beklemekte fayda vardır sürüm ile ilgili bazı sorunlar olabilir. Güncelleme içerisinde eski versiyondaki hataların ve güvenlik açıklarının giderilmiş olması durumu mümkündür bu nedenle yeni sürümde eklenen özellikler haricinde hangi sorunlar giderilmiş detaylı olarak incelemeniz gerekir..

Mailenable backup için kendi içerisinde bir tool mevcut bununla yedeklerinizi alarak üzerine kurulum yapabilirsinz.

Mailenable blacklist ile kısıtlı bir ölçüde spam  engellemesi yapabilirsiniz. Bu işi profesyonelce yapan ürünler mevcut. Blacklistler gelen maillere karşı önlem alır.

 
Gönderildi : 03/01/2014 18:38

(@ZaferDANYILDIZ)
Gönderiler: 44
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sevgili dostum, yaptığınız bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 05/01/2014 18:19

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Mailenable standart sürümü kısıtlı bir sürümdür. Standart sürümünde SMTP, Anti-Spam ve Güvenlik adına gerekli olan foksiyonlar kısıtlı bir şekilde gelmektedir.

Standart sürümde DNS Blacklisting tanımlayarak, belli ölçüde güvenlik sağlayabilirsiniz. Fakat bu da yeterli değildir.

Standart sürümden daha üst sürüm olan profosyonel veya enterpirse sürümlere geçiş yapmanızı tavsiye ederim. Bu sürümlerde SMTP, Anti-Spam ve Güvenlik adına gelişmiş fonksiyonlar gelmektedir.

Standart sürümünde güvenlik istiyorsanız, mxuptime firmasının ürününü kullanabilirsiniz. Bir çözümde mailenable standart sürümün önüne mailcleaner yazılımını entegre edebilirsiniz.

http://www.mailenable.com/features/anti-spam.asp  bu linkten sürümler arasındaki kısıtlamaları görebilirsiniz.

Kullandığınız versiyondan bir üst versiyona güncellemek için yeni versiyonun kurulum dosyasını indirip direk üzerine kurabilirsiniz. Kurulum yaparken size güncelleme ile ilgi sorular soracaktır, bunları cevaplayarak yeni versiyona güncelleme yapabilirsiniz.

 

 
Gönderildi : 06/01/2014 00:04

Paylaş: