Forum

Zimbra Web Admin Pa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Zimbra Web Admin Panel Sunucu Durumu

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,070 Görüntüleme
(@farukcakir)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar centos 6.4 64 bit üzerine Zimbra Open Source Ed. kurulumu yaptım.Yanlız durum şudur ki

 

su zimbra zmcontrolstatus dediğimde servislerin hepsi çalışyor restart ettiğimde servisleri, stop ve start oluyor.Ama web Admin  Panele giriş yaptığımda sunucu durumunda bazı servisler çalışmıyor uyarısı var ve tüm servisler stop durumda.Yardımcı olursanız sevinirim.

 

Birde open source ed. lisans varmı yani bir kısıtlama varmı ben deneme amaçlı aynı makina adında 2 - 3 zimbra kurulumu yaptım sadece ilk kurulumumda bu servisler çalışmıştı orda da yanlış configden dolayı wv esxi üzerinde stop duruma getirip farklı kurulumlar yaptım.Lisans kısıtlaması varsa bir domain adına 1 zimbra kurulumu gibi ondanmı acaba?

Çok fazla uğraştım ama bir türli servisleri web admin panelde çalışır hale getiremedim.

 
Gönderildi : 26/08/2013 13:21

(@tacimbulut)
Gönderiler: 107
Estimable Member
 

Konsoldan servisleri start,stop veya restart yaptığınızda hata almıyorsanız sorun yoktur, sadece crontab ayarlarından kaynaklı web panele durum geç düşüyordur, buda çok önemli değildir. peki durum böyleyken mail alma göndermede sorun yaşıyormusunuz ?

 
Gönderildi : 28/08/2013 19:54

(@farukcakir)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tacim bey cevaplarınız için cok tesekkurler zmcontrol status yaptıgımda , tüm servisler start durumdaydı işin açıkcası zimbra kurulumumu tekrardan gozden gecirmeden bastan kurulum yapmıstım ve sorunum kalmadı , mail gondermeyı hıc denememiştim.Bu arada anlatımlarda yapılan domain adres kısmını mutlaka degısmesı lazım deniyor, ama makina adınız mail.xxx.com ise bence zimbra kurulumlarında domain name adı değiştirmemenin bence sakıncası yok.Sadece kurulum bıttıkten sonra yeniden bir domain (etki alanı eklemek ) gerekli oluyor.

 
Gönderildi : 11/09/2013 12:05

(@farukcakir)
Gönderiler: 104
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tacim bey şunu çözmüş değilim nerde yanlış yaptığımıda bulamadım zimbra web panelden ve telefon üzerinden hotmaile gönderdiğim mailler junk düşmekte outlook üzerinden gönderdiğim maillerde gelen kutusuna düşmekte.Ne olabilir sizce.

 
Gönderildi : 11/09/2013 20:36

(@tacimbulut)
Gönderiler: 107
Estimable Member
 

Anladığım kadarıyla mxtoolbox' da spf ptr ve dns kontrol ettiniz ama sorun hala devam etmekte, o zaman zimbranın içinde bulunan black list ve white list tarafına bir göz atmakta fayda var. Size yol gösterecek bir kaç link veriyorum.

http://www.whatan00b.com/zimbra-junk-mail-options-you-didnt-know-existed/  

http://wiki.zimbra.com/wiki/Improving_Anti-spam_system  

 Bu site içinde de güzel şeyler bulunmakta   http://nguoiquynhon.blogspot.com/2010_03_01_archive.html  

 
Gönderildi : 16/09/2013 16:00

Paylaş: