Forum

Mail Server kurulum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail Server kurulumundan sonra yaşanan sorunlar hk.

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
432 Görüntüleme
(@YasinCagir)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Şirketimiz ve gruplarına ait 5 adet domainimiz ve 500'e yakın kullanıcımız var. Uzun süren araştırmalardan sonra  Icewarp merak mail aldık.

Sistemi 2 server ve bir nas üzerinden yürütüp olası server kapanmalarına karşı önlem almak istedik. Merak mailde ve sunucularda load balancing özelliklerini etkin hale getirerek kurulumu tamamladık. Sunucular mailleri ve config dosyalarını aynı yere yazarak hizmet vermeye başladı. Öncelikle ufak olan 2 adet domaini üzerine taşıdık, 3. olarak en büyük domaini taşıdık. Sistem buraya kadar sorunsuzdu, taki diğer 2 orta büyüklükteki domainleri taşıyana kadar. Şirket olarak mail trafiğimiz 9:00 - 12:30 arası çok yoğun ve proje grubumuzun gönderdiği büyük boyutta mailler var.

Bütün domainleri aktif ettiğimizde sabah 9 da problem başlıyor smtp servisinde bekleyen 200- 250 arası istek, Client tarafında smtp sunucusuna bağlanılamıyor hataları, maillerin gitmemesi veya aynı mailin 25 -30 kere gitmesi gibi sorunlar yaşadık. Sorunun patch kablolarda olcağını düşünerek kabloları değiştirdik, sorun düzelmedi. Şimdilik dataları tek makine üzerine taşıyarak load balancingi kaldırdık. Perşembe akşamından  bu yana sıkıntımız yok gibi Cuma 9:00 12:00 arası sistem düzdün bir şekilde çalıştı. Önümüzdeki haftada bu şekilde test etmeyi planlıyoruz. Sonrasında sunuculardan birini database birini application olarak tanımlayıp ağ üzerinde yazma yoğunluğumuz kaldırma durumunu test edeceğiz

Kullandığımız altyapı,  2 adet ibm giriş seviyesi server sata diskli, gigabit ethernet Cisco smart switch ve seagate nas 440 8 tb nas sürücü yine gigabit ethernet çıkışı var.

Sorunun nas sürücüde olduğunu düşünüyorum.  Birde nas sürücüyü networke 2 adet patch ile bağlayıp aggregation failover lan olarak tanımlamıştık.Seagate forumlarında aggregation failover lan kurulumunun çok yavaş olduğu defalarca yazılmış. Sistemi tek kabloya çevirip aggregation failover lanı kaldırdık. Yazma hızı 2MB/s den 4MB/s ye çıktı. 2 sunucu arasında da aynı dosyayı (maillerin bulunduğu ve çok sayıda küçük dosyadan oluşan) kopyalamaya çalıştığımda ortalama 5-6 MB/s gibi bir hız gözlemledim.

 Sizden ricam sorunu ortadan kaldırabilmem için değerli önerilerinizdir.

 Bu tür sistemler için nasıl bir altyapı ilavesi yapabiliriz veya nasıl bir iyileştirme yapabiliriz.

Saygılarımla

Teşekkürler

 
Gönderildi : 13/04/2013 02:04

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

başlangıç olarak böyle bir yapıda sata disklere bağlı bir nas cihaz yerine sas disk destekli daha profesyonel bir depolama ürünü almanızı öneririm. bunun bağlantı arabirimi iscsi yerine sas veya fc olursa daha performanslı bir yapınız olur.

aynı maillerin birden fazla geliyor olması ve bahsettiğiniz diğer sorunlar bana pek de kullanılan cihazlarla ilgili gelmedi. bu gibi ortamları taşımadan önce karar aşamasında yazılımları alacağınız firmadan istediğiniz fonksiyonları kullanan canlı bir yer görmeyi, lab ortamında test etmeyi istemiş olmalısınız.

icewarp da iyi bir yazılım ama büyük organizasyonlarda kullanmadım hiç ve bahsettiğiniz fonksiyonları uygulamadım. yanlış yargıda da bulunmak istemem. ucuzdur vardır illeti pahalıdır vardır hikmeti gibi klişe bir laf da etmeyim ama yazılım üreticisinin bu konuyla ilgili bir knowledge base, patch, vs kontrolünü yapmanız iyi olur.

pathc kabloları değiştirmekten ziyade bir network monitor yapabilirsiniz.

 
Gönderildi : 13/04/2013 02:57

(@YasinCagir)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Malesef dediğiniz gibi bir canlı örnek görmeyi istemek aklıma hiç gelmedi açıkcası. Ama kulağıma küpe olsun.  Sadece tedarikçimiz çok büyük sistemlerde kullanıldığını sözlü olarak iletti. Önümüzdeki hafta içinde testlerimiz devam edecek zaten duruma göre çözüm yolumuz değişecektir.

Network monitor ile ilgili bulunduğu networkte sadece 4 makina var ama bişey çıkacağını zannetmiyorum ama yinede kontrol edeceğim.

Maillerin birden fazla gitmesinin kullanıcıların outlook outbox tan silinmediği için meydana gelebileceğini düşünüyoruz. smtp servisi yeterli geri bildirimi veremiyor olabilir mi acaba? 

Birde mailleri windows klasör yapısında değilde database de tutmak mantıklımıdır. Storage dan farklı bir alternatifimiz olabilir mi?

 
Gönderildi : 13/04/2013 03:24

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

smtp servisi geri bildirimi veriyor olmalı. ama bu paket kullanıcıya erişiyormu erişmiyormu bunu ancak networkünüzden emin olduktan sonra belirleyebilirsiniz.


storagedan farklı bir alternatiften kastınızı anlayamadım ama db veya windows file yapısının sunucudaki veri boyutuna göre performans farkı olabilir.

 
Gönderildi : 13/04/2013 03:32

(@YasinCagir)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar tekrar

Bugün sistemi 2 ye bölüp 1 application 1 database olarak değiştirdik. Gün boyunca herhangi bir yazma sıkıntısı yaşamadık maksimum smtp bağlantısı 21. Sunucuların bağlı olduğu ağda şu anda bir problem yok gibi. Bir süre böyle kullandıktan sonra storage tarafına taşıyıp network durumunu kontrol edeceğiz.

Efe bey,

toplam mailbox lar şu an için 8 GB tahminlerime göre 14-15 GB gibi bir mailbox olacaktır. Bu kadar maili database de tutmak uygun mudur eğer storage dan beklenen verimi alamazsak database ya da daha performanslı bir storage tarafına doğru gideceğiz görünüyor.

 
Gönderildi : 15/04/2013 18:38

Paylaş: