Forum

Aydın Aydın
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Aydın Aydın

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
551 Görüntüleme
(@volkancaliskan)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar geçenlerde elime Aydın-Aydın danışmanlık bürosundan bir mektup ulaştı firmada kullanılana yazılımlarla ilgili tespit yapacaklarını söylüyorlar bundan da bir ücret talep etmediklerini özellikle belirtiyorlar ama Lisanslarıda bizden alacaksınız derlerse bir şey diyemiyorum. Gönderdikleri mektubun arka sayfasınada Microsoft yetki belgesi diye bir şey eklemişler. Sistem bilgilerimizi talep ediyorlar bende konuyu yuvarlayıp kapattım. Şimdi şunu sormak istiyorum bu firmanın bir baglayıcılıgı varmı bu konuda yetkilinin bsa oldugunu sanıyordum. Görüşlerinizi Bekliyorum....

 
Gönderildi : 28/02/2013 17:06

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Aydın&Aydın Hukuk bürsou microsoftun türkiyedeki yasal avukatlarıdır. BSA ise korsan yazılım kullanan kişileri takip eder. Sadece microsoft değil adobe gibi yazılımları da takip eder.

 
Gönderildi : 28/02/2013 18:15

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

muhtemelen korsan yazılım kullanımı ile ilgili şikayet edildiniz

lisans eksiğiniz var ise tamamlmanızı tavsiye ederim . 

 
Gönderildi : 28/02/2013 19:15

(@volkancaliskan)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Firmada yeni işe başladım sorumlu olarak çalıştıgım ilk firma bu Envanteri çıkardım işletim sistemi ve office üzerinde eksigimiz çok bunları kısa sürede belirleyip tamamlayacagız ortalama 15-20 Ad işletim sistemi ve office yazılımı almamız gerekecek. Forumları araştırıyorum sizinde bilginizi almak isterim bu dogrultuda box lisans tercihimiz mi işe yarar yoksa open lisans uygulamalarımı (Sayı çok oldugu için Totalde 30 - 40 Lisans alımı yapılacak çünkü ödenecek tutarıda uygun bir seviyede tutmamız lazım) daha çok bize faydalı olur.

 
Gönderildi : 01/03/2013 16:54

(@FATMAYAZICI)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Volkan Bey Merhaba ,

işletim sisteminde de office de kutu ile open olarak ürünlerin birbirine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

işletim sisteminde open kavramı biraz karışık kısaca almanız gereken lisans yasallaştırma lisansı olacak ve 8 olarak sipariş verilecek tek bir key ile kurulum yapacaksınız ancak oem gibi makine bağımlı lisansa sahip olmuş olacaksınız.

Kutu ürün alır iseniz open gibi taşınabilir bir lisans sahibi olursunuz ancak alt sürüm üst sürüm kullanamazsınız.Adet yüksek olduğundan dolayıdır ki gerek ürünlerin saklanması gerekse takibi tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Office tarafında ise kutu olarak 2010 lisansı alabilirsiniz ancak Nisan ayına kadar  ücretsiz 2013 e upgrade yapabilirsiniz.Yine saklama ve takibi yine sizin sorumluğunuzdadır.

Open office 2013 te 22 Marta kadar % 15 lik bir indirim söz konusu değerlendirmenizde fayda var .Hem güncel sürümü kullanmış olursunuz hem de tek bir key ile kurulum ve takip etmiş olursunuz.

 
Gönderildi : 01/03/2013 17:14

(@volkancaliskan)
Gönderiler: 141
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Fatma hanım cevabınız için öncelikle teşekkür ediyorum ayrıca şunu ögrenmek istiyorum, Magazalardan alınan laptoplar var bunlar üzerlerinde işletim sistemleri ile geldi ama faturalarda bu işletim sistemlerinden bahsetmiyor. Firmaya şimdi faturaları mail atacagım bu faturalarla işletim sistemlerini nasıl bir araya getirebilirim. 

 
Gönderildi : 01/03/2013 18:51

Paylaş: