Forum

385 Bilgisayar Lisa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

385 Bilgisayar Lisans Problemi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
395 Görüntüleme
(@DenizCaliskan)
Gönderiler: 97
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

Kurumumuz bünyesinde 385 adet bilgisayar vardır. Bunların çoğunun üzerinde oem lisans etiketi var ancak ben doğru olduklarını zannetmiyorum. Şöyleki, üzerindeki etiket Windows7 Pro X64 , ama işletim sistemi XP Pro X86 veya Windows7 Ent. X86 kurulmuş. Yada kasa içerisinde 4 ana bileşen değişmiş olanları vardır diye tahmin ediyorum.  Biz komple bütün bilgisayarların sorunsuz lisanslanmasını istiyoruz. Bunun için daha öncelerde bir çalışma yapılmış (ancak yukarıdaki anlattığım sebeplerden ötürü ben o çalışmaya pek güvenmiyorum) ve 120 adet lisanssız bilgisayar tespit edilmiş. Bunun içinde 120 Adet lisanslama kiti alınmış. Ben bu sayının yetersız olduğunu düşünüp, tekrar bir çalışma yapmak istiyorum. Ancak bunu nasıl yaparım hiç bilmiyorum. Kasalar o kadar karışmış ki, örneğin aidata markalı bilgisayarın yan kapağında etiket var ama o etiket vestel marka başka bir bilgisayarın etiketi. Yada kasaların içindeki tüm parçalar değişmiş. Bu tarz durumlar mevcuttur. Bunun için en ideal yol hangisidir? Teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 12/12/2012 01:59

(@SedatTURAN)
Gönderiler: 443
Honorable Member
 

deniz bey merhaba. bilgisayar sayınız oldukça yüksek ve bahsettiğiniz gibi eom etiketlerin karışması sorun yaşatabilir size. lisanslama konusunda vereceğim link' i incelemenizi tavsiye ederim.

  http://www.serhatakinci.com/index.php/microsoft-lisanslama-planlari.html

 
Gönderildi : 12/12/2012 02:33

(@DenizCaliskan)
Gönderiler: 97
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim. Peki hangi bilgisayarda lisans var hangisinde yok nasıl ögrenebilirim?

 
Gönderildi : 12/12/2012 18:42

(@SedatTURAN)
Gönderiler: 443
Honorable Member
 

elbet de , vereceğim link ile işini göreceğini umuyorum.


http://www.microsoft.com/genuine/validate/DownloadValidationSupport.aspx?displaylang=tr

 
Gönderildi : 13/12/2012 00:03

(@serkanvargel)
Gönderiler: 181
Estimable Member
 

Merhaba;

 

öncelikle oem lisanslarınız mevcut ise bu bilgisayarların faturaları mevcut ve oem lisans ile aynı faturada yer alıyormu buna birde bakmak lazım. Oem etikette hangi işletim sistemi yazıyor ise o key ile kurulmaldır. 

 oem lisanslamada  ürün etiketi pc üzerinde yapışık olmalı, pc içinde aynı key ile aynı işletim sistemi yüklü olmalı ve faturası olması gereklidir. Bu unsurlardan biri olmadığında lisanslarınız geçerli olmayacaktır. Pc sayısı biraz yüksek olduğu için keyleri doğru olarak tutumanız çok zordur. bu gibi durumlar için microsoftun önerdiği open lisan ve kiralama modelidir.

sormak istediğiniz var ise memnuniyet ile yanıtlarım 

 

teşekkürler

 

 

 
Gönderildi : 19/12/2012 21:14

Paylaş: