Forum

MAK veya KMS kullan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MAK veya KMS kullanılamıyorsa

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
473 Görüntüleme
(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar çalıştığım kurumum dolayısıyla server sistemlerimiz ve clientlarımız hiç bir şekilde internete çıkamayacak şekilde. Mevcut sistemlerimizi windows 2008 ve win 7 ye upgrade edeceğiz. Fakat test aşamasında sablon bir imaj oluşturup onu syspreplediğimiz zaman her biri için activate ve etkinleştirme problemi ortaya çıkmaktadır. Yaklaşık 500 client ve 25 server için nasıl bir çözüm önerirsiniz.

 
Gönderildi : 01/02/2011 00:35

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba,


KMS yoksa eğer bilgisayarların bir şekilde internete çıkmaları ve etkinleştirme işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. Veya bir başka yöntem olan Telefonla olabilir ama KMS olmadan bu işlem çok uzun sürecektir.


Etkinleştirme Detaylarını aşağıdan çğrenebilirsin.


Etkinleştirme sorunlarını giderme



 


Burada, etkinleştirme ile ilgili bazı genel sorunların çözümleri bulunmaktadır.


Tümünü gizle











Ürün anahtarınız için bilgisayarınızın üzerine veya Windows paketi içinde yükleme diskini tutan kısma bakın. Ürün anahtarınızı yine de bulamıyorsanız, yeni bir ürün anahtarı satın almanız gerekebilir.


Ürün anahtarı etiketi şuna benzer:



 


Windows ürün anahtarı etiketinin resmi Windows ürün anahtarı etiketi

 


Başka etiketler görmek için çevrimiçine geçin.


Yeni ürün anahtarını şimdi çevrimiçi satın alın.











Ürün anahtarının geçerli olmamasının birçok nedeni vardır:




  • Ürün anahtarınızı yanlış yazmış olabilirsiniz.



  • Yazdığınız ürün anahtarı, elinizdeki Windows kopyasına atanmış anahtar ile eşleşmiyor olabilir.


Önce, ürün anahtarınızı denetleyin ve yeniden yazın. Doğru yazdığınızdan eminseniz ve ürün anahtarınız halen geçerli değilse, yeni bir ürün anahtarı satın almanız gerekir.


Yeni ürün anahtarını şimdi çevrimiçi satın alın.











Windows'u, Microsoft Yazılımı Lisans Koşulları'nın izin verdiği sayıdan çok bilgisayarda kullanamazsınız. Lisans koşulları genellikle, her bilgisayarda bir Windows kopyasının kullanılmasına izin verir. Başka bir bilgisayarda aynı Windows kopyasını kullanmak için bu kopyayı ikinci bilgisayara yükleyin. Windows'u ikinci bilgisayarda yeniden etkinleştirmeniz gerekir. Yükleme sırasında, Windows kopyanızla birlikte gelen ürün anahtarını girin. Otomatik etkinleştirme başarısız olursa, Windows'u telefonla etkinleştirme konusunda sizi yönlendiren ekranları izleyin. Windows kopyanızı etkinleştirmek için 30 gün süreniz olacaktır.





Not


Not


Aynı Windows kopyasını ikinci bilgisayara yükler ve Windows'u birinci bilgisayarda etkinleştirmek için kullandığınız ürün anahtarını kullanırsanız, bu Windows kopyasını artık birinci bilgisayarda kullanamazsınız. Windows'u her iki bilgisayarda da kullanmaya devam etmek için ikinci yüklemeyi etkinleştirmek üzere yeni bir ürün anahtarı satın almanız gerekir.



Yeni ürün anahtarını şimdi çevrimiçi satın alın.











Windows'u etkinleştirmek için geçerli bir ürün anahtarı satın almanız gerekir. Windows'un bütün özelliklerini kullanmak için geçerli bir ürün anahtarı satın alın ve kurulumdan sonraki 30 gün içinde Windows'u başarıyla etkinleştirin.


Yeni ürün anahtarını şimdi çevrimiçi satın alın.











Windows bildirim modunda çalışıyorsa, bu iletiyi görürsünüz. Windows'un tüm özelliklerini kullanmak için ekranda sorununuzu en iyi çözecek seçeneği belirleyin.


Windows'u şimdi çevrimiçi olarak etkinleştirin. Windows'u 30 günlük etkinleştirme süresi içinde etkinleştirmediyseniz veya geçerli bir ürün anahtarı yazdıysanız ancak önceki etkinleştirme bildirimlerini dikkate almadıysanız, Windows'u Internet üzerinden etkinleştirmek için bu seçeneği belirleyin.


Yeni ürün anahtarını şimdi çevrimiçi satın alın. Bu seçenek sizi bir Windows ürün anahtarı satın alabileceğiniz bir web sayfasına götürür.


Ürün anahtarınızı yeniden yazın. Ürün anahtarınızı yanlış yazdıysanız veya henüz bir ürün anahtarı yazmadıysanız, bu seçeneği belirleyin.


Diğer etkinleştirme yöntemlerini göster. Windows'u 30 günlük etkinleştirme süresi içinde etkinleştirmediyseniz veya geçerli bir ürün anahtarı yazdıysanız ancak önceki etkinleştirme bildirimlerini dikkate almadıysanız, Windows'u modem veya telefon kullanarak etkinleştirmek için bu seçeneği belirleyin.


Windows'u yeniden etkinleştirmeyi gerektiren bir donanım değişikliği yapmanız ve Windows'u verilen 3 günlük etkinleştirme süresi içinde etkinleştirmediğiniz durumda da bu seçeneği belirleyin. Telefonla etkinleştirmeyi seçin.











Bilgisayarınıza, sabit diski ve belleği aynı anda yükseltme gibi önemli bir donanım değişikliği yaparsanız, Windows'u yeniden etkinleştirmeniz gerekebilir.


Bu bilgisayarda Windows'u etkinleştirmek için aşağıdakileri yapın:


Başlat düğmesi Başlat düğmesinin resmi, Bilgisayar, Özellikler ve ardından Windows'u şimdi etkinleştirmek için burayı tıklatın'ı tıklatarak Windows Etkinleştirme'yi açın.Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.


Otomatik etkinleştirme başarısız olursa, Windows'u telefonla etkinleştirme konusunda sizi yönlendiren ekranları izleyin. Donanımınızı değiştirdikten sonra Windows kopyanızı etkinleştirmek için üç gününüz vardır.

 
Gönderildi : 01/02/2011 12:20

Paylaş: