Forum

TS lisans mod sorun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

TS lisans mod sorunu

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
350 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,


Sorunu hazır bir Topic altına yazdım ama cevap gelmeyince yeni bir konu açmak gerekiyor diye düşündüm. Yardımcı olursanız sevinirim.


Bir yerde TS (Server 2003) kurulumu yaparken lisanslama olarak per device seçilmiş. Halbuki lisanlar Per User CAL. Bu ayarı Terminal Service Configuration penceresinde Licensing bölümünden değiştirsem başka yerden bir işlem yapmama gerek varmı (Lisans serverın kaldırılıp tekrar kurulması veya clienttan registry içinden lisansın silinmesi gibi), bu ayarı per user olarak değiştirdiğimde çıkabilecek olası sorunlar ne olabilir (Kullanıcı bağlantılarının kopması veya bağlanamama gibi).


Teşekkürler, iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 27/07/2010 13:28

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;
Lisans modunun değiştirilmesi TS üzerinde herhangi bir probleme sebep olmaz.


yapmış olduğunuz değişiklikler aktif session' lara etki etmeyecektir. Aktif sessionlar bittikten sonra değişiklik algılanacaktır.

 
Gönderildi : 27/07/2010 14:00

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Cevabınız için teşekkürler.


Aktif olan oturumlar bittikten sonra tekrar bağlanmak istediklerindede bir sorun (bağlanamama gibi) oluşmaz dimi?.


Sormaktaki amacım, Terminal servere göbekten bağlı bir şirket, en ufak bir kesilmede sıkıntı yaşanıyor ve daha önce böyle bir işlemi gerçekleştirmediğimden sistemin tepkisini bilemiyorum. Bu yüzden bağlanamama sorunları yaşanacaksa hafta sonuna ertelemek istiyorum . Ayrıca lisans modunu değiştirdikten sonra Terminal Serverı kaldırıp tekrar kurmaya ihtiyaç olurmu? Belki biraz ince eleyip sık dokuyorum bu yüzden kusura bakmayın.

 
Gönderildi : 27/07/2010 14:11

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;
hafta sonuna ertelenecek bir değişiklik değildir. Zaten TS üzerinde yapılan bu ve benzeri bir çok değişikliğik, hiç bir zaman için aktif sesiona etki etmeyecektir.


İnce eleyip sıkı dokumakta haklı olabilirsiniz. Bunun sebebi almış olduğunuz sorumluluktur.


kolay gelsin.

 
Gönderildi : 27/07/2010 14:17

Paylaş: