Forum

Foundation Server 2...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Foundation Server 2008 Terminal Services Lisanslama Sorunu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@Rehacan)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,


 2008 Server olan bir sisteme, sadece TS aktif edilerek 5 kullanıcı lisansı yüklendi. Lisans yüklenene kadar uzaktan bağlantı denemesinde sorun yapmadı fakat lisans eklenince sunucuyu bulamama uyarısı verdi. Yapılandırmada bir hata olabileceğini düşünerek TS yi kaldırıp yeniden buradaki adımlara bakarak yükledim. Lisanslamaya geldiğimde lisans anahtarını giriyorum ve etkinleştirme denemesinde hata veriyor. verdiği hata ise, "Yukarıdaki lisans kodlarının bir bölümünü yanlış yazmış olabilirsiniz. Lisans kodları yeniden girmeyi denemek için Geri'yi tıklayın veya bu işlemi bitirmek için Son'u tıklayın." iletisi ile birlikte orta kısımda lisans kodunun yanında "Lisans kodu zaten etkinleştirilmiş" şeklinde bir ileti görünmekte.


Lisans Yöneticisi içerisinde de, ilk kurulumdaki sınırsız bağlantısı olan 120 günlük trial lisans görünmekte. Elimdeki mevcut lisansı tekrar nasıl bu server' a dahil edebilirim..??


Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 17/07/2010 12:49

(@MuharremGOKTAS)
Gönderiler: 269
Reputable Member
 

Merhaba benzer bir sorun yaşadım ve Microsoft Türkyeden destek alarak çözdüm.

 
Gönderildi : 17/07/2010 15:20

(@Rehacan)
Gönderiler: 13
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler yanıt için. Ben de aynı yöntemle çözmeyi başardım. Sorun internet üzerinden etkinleştirilememesi şeklinde söylendi. Telefonla etkinleştirme işlemi yapıldığında lisanslar arasına eklendi.

 
Gönderildi : 21/07/2010 14:03

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

İnternet üzerinden bazı durumlar etkinleştirme yapılamıyor malesef, bu gibi durumlarda telefonla etkinleştirme yöntemi işe yarıyor.


Geri bildirim için teşekkür ederiz Sn.Rehacan.

 
Gönderildi : 22/07/2010 00:17

Paylaş: