Forum

Ts Lisans ve Ubuntu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ts Lisans ve Ubuntu Üzerinden MS Office ve Autocad

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
640 Görüntüleme
(@UfukKarabulut)
Gönderiler: 182
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhaba forumda inceledim ama benzer bir konu bulamadıgım için bu konuyu açtım sizlere şöyle bir sorum olucak vmware üzerine kurulu sanal windows 2003 üzerine active directory var bu server üzerinde terminal server kurulu olucak şekilde düşünürsek ve clientlarda ubuntu üzerindeki remote desktop ile server login olacak ve server üzerinde oturumlarını açıp masaüstünü ve belgelerimini server üzerinden kullanıcak yanim tüm evrakları server üzerinden olucak sanki bir makinede birden fazla kullanıcı açılmış gibi düşünrüsek ve böyle olsa ve buradaki office ve autocadleri kullansa bu kullanıcılar ve bu sayı 50 aktif kullanan kişi için düşünülse.

Bu durumda 1 adet Office ve Autocad lisansı alarak lisanslama çözülebilirmi yoksa her bağlanan kullanıcı için autocad ve office lisansı almak durumunda mı kalırız böyle bir düşüncem var sizlerin yardımını rica ediyorum şimdiden teşekkürler... 

 
Gönderildi : 15/03/2010 16:47

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1635
Noble Member
 

AutoCAD 'in lisanslanmasını bilmiyorum ama Office için konuşacak olursak; Terminal Server üzerinde Office çalıştırmak istiyorsanız kullanan sayısı kadar lisansınız olmalı. Kurulum yaparken kullandığınız lisans haricindeki diğer lisanslarınız boşta olmalı. Bizzat Microsoft'a sormuştum vakti zamanında.

 
Gönderildi : 15/03/2010 20:27

(@UfukKarabulut)
Gönderiler: 182
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim yalnız tüm lisanslarınız boşta olmalı derken neyi kasttettiniz anlayamadım muhtmelen günün yorgunlugundan tekrar teşekkürler...

 
Gönderildi : 15/03/2010 20:46

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1635
Noble Member
 

"diğer lisanslarınız boşta olmalı" demişim. Tüm lisanslar değil. Örnek üzerinden gidelim isterseniz. 10 kullanıcınız olduğunu düşünelim. Bunlar Terminal server'a bağlanarak Office Programlarını (Word, Excel, Outlook vs) kullanacaklar. İşte bu aşamada sizin 10 tane Office lisansı satın almanız gerekiyor. Bu 10 lisans'ın birini server'a yükleyeceksiniz. Kalan 9 lisans boşta kalmalı. Yani başka bir pc üzerine kurulum yapılmamalı. Ayrıca Terminal Server CAL ve User CAL lisanslamalarını da göz önüne almalısınız.

 
Gönderildi : 16/03/2010 17:10

(@UfukKarabulut)
Gönderiler: 182
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Bilginiz ve cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

 
Gönderildi : 17/03/2010 18:52

Paylaş: