Forum
Değerli arkadaşlar, ben Linux ile vakit buldukça ilgilenmeye çalışıyorum.
Bu yüzden domain satın aldım.
Gerekli DNS ayarlarını domaini aldığım yerden yaptım. Statik IP ye sahip VDSL hattan çalışıyor server ım.
SMTP için sendmail ve POP3 için dovecot kullanıyorum.
MX kaydı testlerimde sorun yok.
Serverın bulunduğu ortamdan farklı bir ortamda (Sabit IP adresi farklı bir uzak lokasyondan) kendi kendime mail atabiliyorum Outlook yardımıyla. Serverın kendi içinde lokal mailleşme çalışıyor her şekilde.
Farklı bir domainden mail atılırken mail sunucuma ulaşmıyor.
The original message was received at Sat, 25 Apr 2026 13:42:38 +0300 from [x.x.x.x.x]
----- Transcript of session follows ----- <[email protected]>... Deferred: Connection timed out with mail.xxxx.com.tr.
Warning: message still undelivered after 1 hour Will keep trying until message is 1 day old
Şu anda SPF, PTR, DKIM kaydım yok ancak bunlar MailServer ım alıcı durumdayken gerekli değil diye biliyorum.
Farklı SMTP serverlar benim sunucumla iletişime neden geçemiyor olabilir acaba?
Sendmail de LOGIN ve PLAIN desteği var sadece.
Selamlar,
Muhtemelen içeriye doğru modem port yönlendirmeniz çalışmıyor olabilir. VDSL lerde ISP ler genelde port yönlendirme kısıtları koymaktadır. ISP yi arayıp sormanızda fayda var.
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Daha önce sorduğunuz bir soruya TT ve operatörlerle ilgili detayları size yazmıştım öncelikli operatörünüzü sorgulayın bireysel hatlarla mailing yapamazsınız. Aramayı kullanın eski tarihli benzer başka konular olduğunu da göreceksiniz.
PTR kaydınız olmazsa mail alamazsınız. Bireysel hatta ptr kaydı açtıramazsınız. Hakeza gönderici olarak modern servisler kullanıyorsanız spf kaydınız olmazsa sorgu tamamlanmaz mail ulaşmaz.
Siz şirketinize bedava çözüm mü bulmaya çalışıyorsunuz yoksa mimariyi öğrenmeye mi çalışıyorsunuz bilemiyorum 🙂 uzun zamandır mailing konusunda cebelleştiğiniz anlaşılıyor. Şirket için ise boşuna uğraşmayın vakit kaybetmeyin bu şekilde uğraşılarla uzun vadeli çözüm olmaz. Linux ile mailing'i sorunsuz işletebilmeniz için seviyenizin advanced üstü olması gerekli.
Öğrenmek ise maksat öncelikle mail denince bulduğunuz herşeyi okuyun öyle denemelere girişin, vakti daha iyi kullanmış olursunuz daha önce size bazı etiketler vermişim önce onları öğrenmeniz lazım yani mimariyi siz ise roll tarafında cebelleşiyorsunuz önce mail mimarisini anlarsanız ptr, spf gerekli mi değil mi öğrenmiş olursunuz.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.