Forum

Hosting Server Kuru...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hosting Server Kurulum ve Yapılandırma

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
360 Görüntüleme
(@ibrahimayhan)
Gönderiler: 493
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Değerli Çözümpark ve Ekibi,

Sizlerin Bir Konuda Fikirlerinize İhtiyacım Bulunmaktadır,

Hosting ve Mail Hizmetlerimizi Bir Firmadan VPS Üzerine CPanel Olarak Reseller Olarak Kullanmaktayız, Bazı Sorunlar Yaşamaktayız, Maillerde Çok Fazla SPAM Bulunmaktadır,

Kendi Hosting Hizmetimizi Altyapımızfa Kurulum Yapılsa, Nasıl Olur,

Kurulum Sırasında Hangi Bileşenleri Kurulum Yapmalıyım, Genelde Hostingde .php Kullanmaktayız.

Kendi Altyapımızda Kurduğumuzda Hosting+Mail Server+Database Server Olarak Kullanılacaktır, Altyapımızda Sonicwall Firewall Kullanmaktayız,

Nasıl Bir Yol İzleme Gerekmektedir ?

Sizlerin Yardımıyla Bu Durumu Çözmek İstiyorum. 

 
Gönderildi : 12/02/2015 11:08

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Kendi alt yapınızda dediğiniz işlem varolan sanal sunucunuzun imajını localinizde çalıştırmak. Fakat bunun öncesinde kullanmış olduğunuz ip adresinin sabit olmasına dikkat edin ayrıca öncesinde blacklistlerde var mı kontrol etmenizde fayda var.

Cpaneli yapılandırarak SPAM mail gönderiminin bir miktar önüne geçmek mümkün ama çok profesyonel bir çözüm arıyorsanız 3. parti bir smtp antispam GW kullanmanız faydalı olacaktır.

 
Gönderildi : 12/02/2015 11:48

(@sertacbayir)
Gönderiler: 4
Active Member
 

Halil Bey Merhabalar,

Sorularınıza bir Hosting Firması yetkilisi olarak yanıt vermeye çalışacağım, umarım sizin için faydalı olur. 

Öncelikle Spam konusu profesyonel olarak, servis öncesi sunucu üzerinde çözümlenmesi gerekiyor. Bu noktada konumlandırılan sunucunun tek işi Spam ayıklamak oluyor. Kaynak, zaman ve iş gücünden aynı anda tasarruf etmiş oluyorsunuz. 

Kendi Hosting Hizmetimizi Altyapımızfa Kurulum Yapılsa, Nasıl Olur,

- Elbette güzel olur. Elinizin altında ki sunucu ve yetkin personel, gerektiğinde müdahale, bunlar güzel şeyler ancak alt yapınızda ki hat durumu ve ihtiyacı nedir? 8 Mbit bağlantı ile Şirketlerde web sitesi host etmeye çalışan müşterilerim oldu. Bu duruma mail trafiği dahil olduğunda, bir de çıkış IP adresiniz yanlışlıkla Blacklist'e girerse ( 1 adet olduğunu varsayıyorum ) ciddi derecede baş ağrıtabilir. 

Kurulum Sırasında Hangi Bileşenleri Kurulum Yapmalıyım, Genelde Hostingde .php Kullanmaktayız.

- Nginx'i öneririm,  apache için %70 oranında performans artışı gördük. Statik çok fazla sayfam var, cache'leyebilirim derseniz Varnish cache konusunda çok başarılı. Kurarken yorulmayayım, yükümde az derseniz Apache işinizi görür. 

Kendi Altyapımızda Kurduğumuzda Hosting+Mail Server+Database Server Olarak Kullanılacaktır, Altyapımızda Sonicwall Firewall Kullanmaktayız,

- Kişisel önerim cPanel'i kurun, aylık 49$ ( fiziksel lisans ) ile komple çözümünüz hazır olsun. Spam ile giriş derecesinde savaşabilirsiniz, Web, MySQL, phpmyAdmin internal geliyor olacak. Ayrı ayrı kurup takip etmek iş gücü gerektiriyor. cPanel sizin için bu işi yapacaktır. 

Saygı ile.  

 
Gönderildi : 14/02/2015 03:57

Paylaş: