Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux Dowland

10 Yazılar
8 Üyeler
0 Likes
448 Görüntüleme
(@HasanDanis)
Gönderiler: 426
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

 Merhaba;

Sanal Ortama Linux kurup denemeler yapmak istiyorum.

Linux indirmek istiyorum,hangi sürümünü tavsiye edip ve nereden dowland etmemi önerirsiniz ?

Teşekkür Ederim Saygılarımla

 
Gönderildi : 30/11/2011 17:49

(@melihaltun)
Gönderiler: 197
Estimable Member
 

CentOS-6.0-i386-bin-DVD.iso

Ubuntu 11.10   i386

 

Bu iki sürümü deneyerek başlayabilirsin

 
Gönderildi : 30/11/2011 18:40

(@SerdarCakar)
Gönderiler: 95
Estimable Member
 

Centos : Diğerlerine göre biraz daha karmaşık ve zor görünür.  Birde CetOS un daha sıklıkla web server olarak kullanıldığını biliyorum.

Ubuntu : kullanımı kolaydır ve bilgisayarı yormaz. Kütüphanesi zengindir.

Debian : Diğerlerine göre daha sağlam olarak bilinir. Diğerlerine göre kişiselleştirme fonksiyonları nispeten daha azdır.



 
Gönderildi : 30/11/2011 21:37

(@melihaltun)
Gönderiler: 197
Estimable Member
 

Centos : Diğerlerine göre biraz daha karmaşık ve zor görünür.  Birde CetOS un daha sıklıkla web server olarak kullanıldığını biliyorum.

 Zor diye bişey yok arkadaşım belliki kullanmamışsın centos u duyduklarına göre yorum yazmışsın.Web server konusundada  evet kullanılıyor olabilir fakat bunu bu şekilde kısıtlayamassın.Herşeyi yapabilirsin Centos linux la.

 Bilgisayarı yormaz nasıl bir kavramdır açıklarmısın.

 

 

 
Gönderildi : 01/12/2011 12:42

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

 Merhaba;

Sanal Ortama Linux kurup denemeler yapmak istiyorum.

Linux indirmek istiyorum,hangi sürümünü tavsiye edip ve nereden dowland etmemi önerirsiniz ?

Teşekkür Ederim Saygılarımla

Kurulum yapmadan önce CD den veya USB memory den çalışan versiyonlarını indirip deneyebilirsiniz. Ubuntu ve Pardus un CD den çalışan versiyonları var. Diğerlerini incelemedim ama onlarında olabilir. CD versiyonlarını indirin ara yüzlerine bir bakın hangisi başlangıçta size kolay geliyorsa onunla başlayın. Kendi sitelerinden indirebilirsiniz.

http://www.ubuntu.com/download

http://www.pardus.org.tr/pardus/indir/

http://www.centos.org/modules/tinycontent/index.php?id=30  

 
Gönderildi : 01/12/2011 14:31

(@HasanDanis)
Gönderiler: 426
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Cevaplarınız için Teşekkürler.

Güvenlik Tarafında en çok hangisi kullanılıyor yani ağ bilğimi geliştirmek için kullanmak istiyorum.

Teşekkür Ederim Saygılarımla.

 
Gönderildi : 01/12/2011 14:36

(@huseyinertugrul)
Gönderiler: 1112
Noble Member
 

Güvenlik için genelde FreeBSD tercih ediliyor. Linux ile birebir aynı olmasada benzer sistemler.

 
Gönderildi : 01/12/2011 14:57

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Aslında konu birazda Linux'u ne amaçla kullanacağınıza bağlıdır. Bir client işletim sistemi olarak düşünüyorsanız Ubuntu en iyi tercihtir bence. Hem kullanımı kolay hemde kütüphanesi zengindir.

 

Piyasada bir çok Linux sürümü olmasına rağmen aslında temelde bir kaç sürümden bahsedebiliriz. Bu sürümlerden Redhat, Debian, Suse gibi ürünleri tercih etmeniz diğer sürümler hakkında da yeterince bilgi sahibi olmanızı sağlayacaktır. Örneğin Redhat bilmeniz Centos veya Fedora kullanmanıyı, Debian bilmeniz aynı zamanda Ubuntu kullanmnızı daha kolay hale getirecektir.

 

Benim önerim Debian kullanabilirsiniz. Tabiki önceden de vurguladığım gibi ne amaçlı bir Linux ürünü aradığınız bu seçimde temel etken çünkü piyasada yüzlerce farklı şekilde hazırlanmış Linux sistemler mevcut belkide kullanıp yapmak istediğiniz bir sistem hazır olarak size sunulmuş bile olabilir.

 
Gönderildi : 01/12/2011 15:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Ağ bilginizi geliştirmek için bile linux'da belli bir seviyede birşeyler biliyor olmanız lazım. Sorunuzu cevaplar mı bilmem ama kurulumuyla birlikte linux'un ne olduğunu daha iyi kavrayabileceğiniz Gentoo ya da Archlinux gibi dağıtımları da deneyebilirsiniz. Okumayı da seviyorsanız bu dağıtımlar tam size göre. ArchLinux'dan emin değilim fakat Gentoo'nun resmi sitesinde www.gentoo.org Türkçe kurulum dökümanları mevcut. Yoksa ağ bilgisi geliştirme dediğinizi hemen hemen her dağıtımda yapabilirsiniz. Buna benzer ya da ters mühendislik gibi kavramlarla ilgili BackTrack gibi çok ciddi dağıtımlar da mevcut.

 
Gönderildi : 02/12/2011 02:55

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Merhabalar,

 

Linux ISO indirme sayfası olarak " http://distrowatch.com/ " kullanabilirsin. Piyasa ki tüm dağıtımların versiyonlarını takip eder ve bu versiyon ve dağıtımların temel amaçlarını kısaca açıklar.

 Güvenlik konusunda kendini geliştirmeden önce Linux konusunda geliştirmeni tavsiye ederim. Linux tamamiyle yen bir dünya bazı noktaları varki insanı deli eder bazı noktaları varki gerçekten şahane detirdir.

 

Bu arada kafalarda oluşan bir yanlış anlamayı da silmek lazımdır. Linux Windowsa göre daha güvenli değildir, iyi yapılandırılmış bir Windows sistemi her halükarda  güvenli bir sistemdir. Linux sisteminin güvenlikçiler tarafından tercih edilmesindeki en büyük neden çok light oluşu open source olmasından kaynaklı şahsi düzeltme ve inceleme şansı vermesi. Aynı zamanda açık kaynak kodlu olduğu için ve core tarafından birçok CPU sistemini ve platformunu desteklediği için kolayca farklı amaçlar için modernize edilebilir. Özellikle ücretsiz oluşu binlerce adet cihaz satan ve kendi core sistemni yaacak yeterli kaynağı olmayan firmalar için çok büyük bir getiridir.

 

 
Gönderildi : 04/12/2011 23:56

Paylaş: