Forum

pfSense Otel yazılı...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

pfSense Otel yazılım entegrasyonu veya operator kullanıcı tanımlama

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,111 Görüntüleme
(@yetisbaskal)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

1. pfSense, otel otomasyon programı ile entegre çalışarak, örneğin 200 odalık tesiste oda numarasına göre otomatik user oluşturmak mümkün mü?

1a. Dolu - Boş oda ayrımı yapabilecek

1b. Zamanlama otomatik olarak atanacak.

2. Eğer entegrasyon mümkün olmuyor ise, otel misafirlerine user tanımlamak için console/user girişi yerine operator için yine admin yetkisi dahilinde pfsense web ara yüzüne girmeden bir http linki oluşturmak mümkün mü? (daha önceki konularda araştırdım ancak php /html formatındaki kodlar çalışmıyor )

3. pfSense 5651 Log imzalayıcı sorununu nasıl halledebilirim? TİB in programı pfSense dsteklemiyor. KİWİ sys log server duydum ancak TİB e uygun formatta kayıt yapmıyormuş. Ancak araştırmadım.

4. Ciddi anlamda destek verecek, proje geliştirecek arkadaşlara ek kazanç imkanı sağlanacaktır.

 
Gönderildi : 30/11/2011 20:59

(@muratgok)
Gönderiler: 220
Reputable Member
 

Merhaba 200 client'ın olduğu bir sistemde kullanıcı tanımlamak biraz zahmetli ve sıkıntılı olacaktır. Her misafire user acmak ve takibini yapmak. Bir öneri ama ip addres tabanlı log tutmak işinizi görecektir diye düşünüyorum. Sonuçta odaya girenlerin kayıtları elinizde mevcut olacaktır ayrıca bir user acmaya gerek varmı ? 

 

Pfsense içerik filtreleme olarak sguidguard yada danguardian kullanabilirsiniz ? işinizi görecektir.

 

 Kolay Gelsin 

 

 
Gönderildi : 01/12/2011 01:57

(@yetisbaskal)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Evet, tabiki yazdığın mantıklı. En zor olandan başlamak akıllıca geldi ancak tabiki yapılabiliyor ise.

Sıkıntım LightSquid, guard tipi package yüklemelerinden sonra, sysytem restore yapmadan bir daha yönetim konsoluna ulaşamıyorum. sadece ping atabiliyorum. o yüzden harici program veya kod arayışı içerisindeyim.

 
Gönderildi : 01/12/2011 02:46

(@muratgok)
Gönderiler: 220
Reputable Member
 

bakın biraz saçma gelebilir. Ama 

 

Pfsense yerine ;

Sguid ve dansguardian ikilisini bir linux makinaya kurun. ortama birde windows dc ( domain controller) kurun ve linux server active directory authentication ile kullanıcı açıp kapatmanıza dc üzerinden imkan sağlayacaktır. Eğer operatörün de dc ye bağlanmasını istemiyorsanız. Bunun için asp ve php scriptleri ile web tabanlı kullanıcı açma işinizi çok rahat göreceksinizidir. Sonuçta asp.net ve active directory bahsediyouz dc ye her türlü taklayı attırabilirisiniz 🙂

 

 

  

 
Gönderildi : 01/12/2011 02:56

(@yetisbaskal)
Gönderiler: 45
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

İş ortağım mikrotik sendromundan sonra pfsense projelerine "kafayı taktığı için" ve bende her zaman DC ve Ubuntu savunucusu olduğum için. bu konuda yine çakışacağız.

 
Gönderildi : 01/12/2011 03:28

(@muratgok)
Gönderiler: 220
Reputable Member
 

bence siz dediğimi yapın kolay çözüm................

 
Gönderildi : 01/12/2011 05:04

(@AhmetKILICASLAN)
Gönderiler: 7
Active Member
 

Merhabalar;

 Pfsense'i otel entegrasyonu yapılabilir ancak biraz dolambaçlı olarak yapılmaktadır. Öncelikle gelen misafirlerin C/In yapılıp yapmadığını kontrol etmen lazım. Bunu da ancak otelde kullanılan otomasyon programının bu bilgileri dışarı verip vermediğini öğrenmeniz lazım ve tahminimce birçok otel otomasyonundan XML olarak alabiliyorsun.

Sonra aldığın bu bilgileri nasıl bir log tutmak istiyorsan Pfsense aktarman gerekecektir. Pfsense tarafında nasıl yapılır bilemem ama alınan bu verileri hotspot üzerinde otomatik username/password oluşturarak sağlayabilirsin diye düşünüyorum. 

 Çalıştığım otelde Win tabanlı bir sistem ile genel olarak bu mantıkta loglamayı ve Imzalamayı yapmaktayız.

 

 
Gönderildi : 02/12/2011 14:43

Paylaş: