Forum
Merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce postfix+dovecot kurdum kurduğum makineden mail gönderimi sağlabiliniyor. Bu makineye mail de geliyor. Fakat outlook bu mailleri çekemiyor sanki sunucuda yokmuş gibi davranıyor. Ama sunucuda mailler görülebiliyor. Nasıl bir kontrol sağlamam gerekli ?
client pc maili ne ile alıyor pop3 imap ?
bu hizmetlerin çalışıp çalışmadığını kontrol edermisiniz telnetle
selamlar
Servisler çalışıyor outlook connection ı sağlıyor. Fakat problemin çözümüne ulaştım. Dovecot Maildir klasörünü algılayamıyormuış 🙂 path i ni düzelttim sorunum düzeldi. Herkese teşekkürler tekrar
Merhaba, konu eski bir konu ama mail konularında tecrübesiz biri olarak ben de aynı durumla karşılaştım.
Lokal test ortamında bağlantı var ama Dovecot mail alamıyor. Mail gonderdiğim zaman mailbox ın kapasitesinin arttığını görüyorum.
Mailler /var/spool/mail/ altında kullanıcı isimleri ile aynı isimde.
Aşağıdaki ilk satırda # i kaldırdım, Outlook 2016 ile hiç hata almıyorum bağlantı anlamında.
Aşağıdaki seçeneklerden hangisini seçerek sorununuz çözüldü acaba?
mail_location = maildir:~/Maildir
# mail_location = mbox:~/mail:INBOX=/var/mail/%u
# mail_location = mbox:/var/mail/%d/%1n/%n:INDEX=/var/indexes/%d/%1n/%n
Teşekkür ederim.
Bu;
mail_location = mbox:~/mail:INBOX=/var/spool/mail/%u
yada distroya göre bu şekilde;
mail_location = mbox:/var/mail/%u
yapmalısın.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Benim testimde aşağıdaki seçenekle çalıştı.
mail_location = mbox:~/mail:INBOX=/var/mail/%u
Aslında neden 3 seçenek koymuslar diye düşündüm, Linux çok ilginç bir sistem, o da çalışır ama bilmem falanca şu dosyada şu değişikliği yaparsan... gibi bir şey mi var diye kendi kendime soruyordum:-)
Teşekkürler.
Eyvallah, distrolarda index konumu farklı olduğu için oluyor. Lünüx o yüzden sevmiyoruz zaten elle uğraştırıyor.:)
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.