Forum

Linux Boot Problems...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux Boot Problems Not VolGroup00

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
369 Görüntüleme
(@ekremsekman)
Gönderiler: 65
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Arkadaşlar,


 


hyper-v üzerinde vm olarak çalışan bir linux makinamız var. Alet üzerinde partitions lar silinmiş. bu yüzden boot olurken doğrudan grub komut satırına düşüyor. İçerisinde dataları mutlak olarak kurtarmamız gerekli. Live CD da açıp diski mount etmeye çalıştım başka bir tarafa ama fhs hatası veriyor. volgroup larında problem olduğu için müdahale edilemiyor pek fazla. içerisindeki dataları kurtarabilecek yada fikir verebilirmisiniz?


 


Portal sorumlusundan not : Durum ne kadar acil olursa olsun kurallara uymak bazen beklentileri daha çabuk karşılayabilir. Keza içerisinde acil olan tüm başlıklar ve uzak bağlantı istekleri direk siliniyor. Kuralları uygulanmış olsa o zaman aciliyetinde bir önemi kalmıyor.

 
Gönderildi : 04/05/2010 18:40

(@mucahidyardim)
Gönderiler: 192
Estimable Member
 

Merhabalar

VM Linux makineyi ubuntu live cd ile boot edip ubuntu live üzerinde "testdisk" uygulamasını kurup çalıştırınız. "testdisk" uygulaması sizin VM Linux unuzun partitiontable kısmını yazacak özelliğe sahip. Ayrıca SüperBlok zarar gördüyse durum daha ciddi ancak "testdisk" halleder diye düşünüyorum. Geçen haftalarda başıma geldi ve bu şekilde hallettik.

Bağlantı : http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

Kolaylıklar

 
Gönderildi : 10/05/2010 01:22

(@tolgaercan)
Gönderiler: 20
Eminent Member
 

Lvm de yedek süperblocklar mevcut overwrite etmediyseniz kurtarırsınız.

 

 
Gönderildi : 10/06/2010 00:29

Paylaş: