Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Postfix nedir?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,173 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Postfix için yeni olduğum için önce nedir ne değildiri araştırdım kulakdan duyma bişeyler öğrendim ama bi sonuca varamadım

CentOS 5.4 te postfix zaten varsayılan olarak geliyo (yum -y install postfix dediğinde zaten bizatihi kuruluyor  ). Ben onu kurdum. buraya kadar sorun yok.

Sorun burda n sonra ne neiş yaparda başlıyor.

Bende coolsender denen program var . Duymuşsunuzdur muhtemelen. Buna elimdeki mail
listeleri giriyorum. Sonra web hostinginte aldığım email ve şifresini
giriyorum (user : mesmerina@cozumpark.com  pass : 123 ) ve o otomotik olarak mailleri gönderiyo.
(tabi benim hostingin DNS lerini kullanarak). bildiğiniz üzere shared hsotinglerde genelde  1 saate 200 mail atma hakkınız var. Buda bizi epey yavaşlatıyor.(zaten sunucunun mail server çok yavaş)

şimdi burada sorucam sorular şu

1-CentOS la gelen bu psotfix veya qmail  veya başka bir uygulamanın başka sunucudaki bir dnse ihtiyacı var mı . Eğer varsa postfixe ne gerek var ?

yani coolsender porgramı dışında kalan tüm işleri postfix yapamaz mı ?(yani ben benim hostingin yaptığı işleri kurduğum centos taki postfix yapamaz mı ) 

2-Postfixde email hesabı açmak için nasıl bir arabirim kullanabilirim. Roundcube gibi uygulamalar bu işi için mi kullanılıyor.

3-postfix konsol bağlantısı nedir nasıl yapılır?

 
Gönderildi : 12/12/2009 14:28

(@ugurdasdemir)
Gönderiler: 1824
Noble Member
 

Merhabalar;

http://www.belgeler.org/howto/postfix-kurulum.html          link üzerinden detay kurulum ve yapılandırma tarafında bilgi alabilirsiniz

Kolay Gelsin

 
Gönderildi : 16/12/2009 17:33

Paylaş: