Forum

Dansguardian'ı bypa...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Dansguardian'ı bypass etmenin yolları

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
478 Görüntüleme
(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar millet bir yolunu buldu ve dansguardian ile banlanmış ip'lerden bir şekilde internete erişiyorlar. Ortamda squid proxy transparent. Bir fikriniz varmı nasıl oluyor bu?

 
Gönderildi : 17/11/2009 14:40

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

selam openprox kullanıyorlar bütük bi ihtimalle.Normalde senin squid engelleniyor değilmi o siteleri.veya girenler için herhangi bir izin yok.Eğer herhangi bir izin yokda bu kişiler girebiliyorsa openproxy uyguluyorlar demektir. Ayrıca squid kurulu makinende iftop kurulu ise onu çalıştır ve klavyede p tuşuna bas.Orda farklı bir proxy iel çıkarlar görülebiliyor.iyi çalışmalar

 
Gönderildi : 17/11/2009 15:30

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Ama dediğim gibi bu bilgisayarların IP'leri bloklanmış durumda. Yani web browseri ilk açtıklarında karşılarına direkt olarak bu IP internete çıkamaz diye uyarı alıyorlar. Open proxyleri bende biliyorum, devamlı banlayıp duruyorum o siteleri ama şu anki buldukları şey başka bir şey.

Öte yandan windows updateleri hala arka kapıdan downlada devam ediyorlar. Sordum 50 yere hala bir cevap yok. Linuxun desteklenmesi taraftarıyım ancak  görünen köyde klavuz istemiyor. Sorunun cevabına ulaşmak çok çok zor kimse konuya hakim değil maalesef. Galiba ISA'ya geçmek daha iyi olacak öte türlü çok sıkıntı çıkıyor.

 
Gönderildi : 18/11/2009 00:11

(@alibirinci)
Gönderiler: 278
Reputable Member
 

ilk olarak Arka kapıdan download derken ne demek istediniz onu anlamadım. proxy olayına gelice blacklistlerde bir cok proxy mevcuttur. bunları aktif etmeniz ilk önerim. eğer kullanıcının ilk ekranında bu ip internete erişemez diye yazı cıkartığınız halde kullanıcı bir şekilde nete cıkıyorsa sizin gözden çakırdığınız bir detay vardır. bahsettiğiniz sisteme benzer sistem bende kullanıyorum. kullanıcılar kılını kıpırdatamıyor..  

 

Şimdiden kolay gelsin 

 
Gönderildi : 18/11/2009 18:17

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Ali hocam blacklistlerdeki proxyi bir kaç hafta önce aktif ettim gayet iyi çalışıyor. Dikkatimi çeken bir noktada şu; Ipsini blokladığım bilgisayarla google bile giremiyorsun yani tamamen bitik işi. NTOP statlarını resetliyorum ve sadece o makine çalılşıyor şirkette ve bir web sayfası yazıyorum. Tabiiki IPnin bloklanması nedeniyle internete erişim vermediğine dair uyarı alıyorum. Ancak tam bu anda NTOP'un tertemiz statlarından aktiviteyi takip ediyorum. O da ne ilgili web sitesine erişim olduğunu ve şu kadar şu kadar download (sayfa içeriği) olduğuna dair değerler okuyorum buna web sayfası ile ilişkili 3. parti sitelerinde bilgileri ekleniyor mesela google statistic.

İkinci çok çok önemli mevzu ise windows updateleri ve firefox gibi browserlerin addon sitelerinin erişmi var. IPsi bloklanmış bilgisayar sizde deneyin firefoxun tool/add ons/browse addons yolunu takip edin. Gayet güzel açılıyor. Hele hele artık şu windows update sitelerinden gına geldi. bannedsitelist'e ekliyorum yok, bannedurllist'e ekliyorum yok. Bilgisayarın IPsini blokluyorum yok hala erişimdeler ve download ediyorlar.

Hocam üzülerek söyleyeyim bu 2 mevzu ve load balancing olayı yüzünden bu linuxu istemesemde bırakacağım ufak ufak hazırlıklara başladım.

 
Gönderildi : 18/11/2009 22:45

(@omeralbayrak)
Gönderiler: 203
Estimable Member
 

blacklistlerde ve blocklama ayarlarında bir sorun olabilir gibi geliyor.çünkü eğer bu ayarlar tam olarak yapılandırıldıysa ister add-on olsun ister updateler olsun kurallara gidip bakmak zorundalar...ancak.. tor veya ultrasurf tarzı programlar kullanıyorlarsa eğer direk firewall üzerinden kurallara takılmadan çıkış yapıyor olabilirler.bu sayede proxy e uğramadan çıkış yapmaları mümkün olabilir.aşağıdaki makaleleri inceleyip tekrar bir kontrol et istersen firewall ve proxy rule larını...

 

http://blog.lifeoverip.net/2008/07/23/ultrasurf-engelleme/

http://blog.lifeoverip.net/2009/05/17/ultrasurf-bloklama-iisnort-openbsd-pf/

 
Gönderildi : 19/11/2009 18:57

(@TeomanEfendi)
Gönderiler: 798
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Ömer hocam sağolasın makaleleri şimdi açtım ve okumaya başlıyorum. Neticeye göre geri dönüş yapacağım.

 
Gönderildi : 19/11/2009 23:30

Paylaş: