Forum

Crontab kullanarak ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Crontab kullanarak her yarım saatte bir script çalıştırmak ?

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,242 Görüntüleme
(@KorkutDuzay)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,


    Oracle server yedeklemesi için bir script oluşturduk. Bu script /home/oracle/script/ dizini altında bulunuyor. Script'in dosya ismi yedek. Bu dosyayı manuel olarak ./yedek olarak çalıştırıyorum. Bu dosyayı sadece oracle kullanıcısı çalıştırabiliyor. Bunu linux crontab kullanarak her yarım saatte bir çalıştıracak şekilde ayarlamam lazım. Nasıl yapabilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/06/2009 16:06

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Her yarım saatte bir derken ,eğer her gün , her ay , her hafta için çalıştıracaksan ( her yarım saat için bir gün içinde devamlı yedek ) 

30    *    *    *    *   /home/oracle/script/     biçiminde tanımlamalısın.Ama tekrar söylüyorum.Bu komut bir gün içinde devamlı 30 dakika bir yedek alır.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 23/06/2009 16:24

(@KorkutDuzay)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

yanıt için teşekkür ederim. Peki burda script'in yolunu eklemeyecekmiyiz ? yani /home/oracle/script/yedek şeklinde olmayacakmı ? Birde bu dosyayı ben oracle kullanıcısıyla çalıştırıyorum. Rootla login olunca ./yedek dediğimde çalışmıyor. Acaba bir sorun olurmu ? yoksa crontab'a yazarken oracle ile login olup çalıştırmı dememiz lazım ?

 
Gönderildi : 23/06/2009 16:32

(@selahattinsadoglu)
Gönderiler: 826
Prominent Member
 

Merhaba,

Çalıştırılacak dosyanın konumunu belirtiyoruz.Yukarıdaki yazımın içinde verdim.Tekrar örneklemek gerekirse;

30    *    *    *    *    /home/oracle/bin/backup.bsh     gibi komutu   girmelisiniz.Bunu yapmak için ise

crontab -e  ile   vi editör açılacak.Yukarıdaki komutu bu metin editöründe en üste gireceksiniz.Sonrasında  vi editörden çıkmak için ise  :wq    kaydediniz.Sonrasında   

crontab -l   tekrar listeleyip kontrol ediniz.Bu arada oracle işletim sistemi kullanıcı olarak sisteme giriş yapıp crontab çalıştırmak istediğinizde normalde unix sistem buna izin vermez.Bazı  grant işlemleri yapmanız gerekir ,Zaten siz yapmışsınız.onun için sorun yok 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 23/06/2009 16:40

Paylaş: