Forum

Leased Line backup ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Leased Line backup bağlantı

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
563 Görüntüleme
(@MuratYilmazcetin)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Selam....


Ben şubemdeki adsl vpn hattı ile merkeze bağlantım var benim istediğim şubedeki adsl hattım kesildiğinde şubede bulunan leased line hattının bağlı olduğu router ı juniper in interface ne girerek otomatik devreye girmesi. şuan manuel yapıyorum nasıl şubedeki leased line bağlı router ım juniper ile aynı ip de ama iç network kablosu bağlı değil ve şubedeki adsl kesildiğinde şubedeki juniperi kapatıp routerı açtırıyorum merkezdeki routerı yönlendiriyorum. bunu şubeden kullanıcıya hiçbir şey yaptımadan nasıl yapabilirim..network diagramı aşağıdaki linkte mevcut


teşekkürler



 
Gönderildi : 03/11/2008 18:31

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba,

Hatları Juniper da sonlandırdı isen back-up interface i Juniper üzerinde tanıtıp, gateway tracking ile de hattın canlı olup olmadığını kontrol edebilirsin. Interface down olduğunda back-up interface up durmuna  geçer. 

 

 
Gönderildi : 04/11/2008 23:13

(@MuratYilmazcetin)
Gönderiler: 27
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Murat bey öncelikle cevabınız için teşekkurler,


1 - juniperin untrust girişi dolu ve başka amaçlı kullanılıyor ben router dan gelen hattı juniperin turst interface lerine girerek bu işi gerçekleştirebilirmiyim. olursa biraz açıklamalı yazarmısınız 


2 - hardware çözüm bulamayınca roturun ip sini deiştirerek switch e girdim ve router ip sini dhcp server (ms2003srv) üzerinde secondary gateway olarak ayarladım juniperin arkasından adsl kesince kullanıcılar otomatik routerdan çıkmaya başlıyorlar gayet güzel ama adsl geldiğinde metric ayarları adsl 1. sırada bulunmasına rağmen kullanıcılar primary gateway e otomatik geri dönmüyor bunu çözebilirsem buda işimi görücektir....


teşekkurler...

 
Gönderildi : 07/11/2008 20:24

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba,

 

Juniper da untrust a almalısınız ama sanırım 5 gt 1 untrust destekliyor. Tecrübe etmediğim bir model ama data sheet te 1 untrust olarak göstermişler. SSG serisi olsa idi onlar daha esnek cihazlar ve interface leri editleyip untrust a çekebiliyoruz.

ADSL in Metic 1. LL Metric 2 de sanırım. Adsl down olduğunda metic 2 ye atıyor fakat LL down olmadığı için o hattan devam ediyor. Bir şekilde gateway tracking yapmalısınız ki 1. hatttın ayakta olduğunu anlasın ve tekrar metric 1 e geçsin.  Yazılımsal bunu yapmanız zor.

 

 

 
Gönderildi : 08/11/2008 12:30

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba,

Biraz önce Juniper a logon olup kontrol ettim. Şöyle bir önerim olacak yanlız bunu test etmedim çok acil değilse haftaya olup olmadığını yazarım.

Trust interface de sonlandırdığımız LL hattının interface ini editleyip farklı bir bgroup a üye yapın. Sonra 2 adet source based routing yazmanız gerekecek. Adsl in next hop unu untrust interface metric 1,  LL ın gateway ini üye ettiğiniz bgroup olarak gösterin ve metric 2 olsun. Daha sonra gateway tracking için untrust interface i editleyip monitor tabına gelin ve oradan tracking için ip yi yazınız (ISP tarafındaki gateway olabilir).

Muhtemelen çalışması lazım.

 

 

 
Gönderildi : 08/11/2008 13:34

Paylaş: