Forum

Sunucu Rollerine Gö...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Sunucu Rollerine Göre Sysprep Desteği

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
421 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32985
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Sanallaştırma teknolojilerinin gündelik hayatımızın bir parçası olduğu bu dönemlerde windows işletim sistemlerinin birden çok makine üzerinde kurulması, dağıtılması veya yaygınlaştırma senaryolarında imaj alma yöntemleri büyük önem taşımaktadır. Buradaki temel amacımız aslında gerekli olan yamaların, programların yüklenmesi ve ayarların yapılması sonrasında makinenin bu halinin bir kopyasını alarak diğer makinelere kopyalamaktır. Aslında sadece Windows Update bile yapmak aslında ciddi bir iş doğrusu, malum elinizdeki kurulum iso dosyasından sonra çok ciddi yamaların çıkmış olması çok muhtemel.

Peki böyle bir senaryoda sysprep olarak isimlendirdiğimiz ve bilgisayarlarımızın benzersiz kimliklere sahip olmasını sağlayan bu araçı kullanırken sunucu işletim sistemleri için role bağımlılığına dikkat etmemiz gerekmektedir. Yani eğer bir server işletim sistemini sysprep ile çoğaltmak istiyorsanız desteklenen ve desteklenmeyen sunucu rolleri aşağıdaki link üzerinden kontrol ediniz. Bunlara dikkat ederek planlama yapmanızda fayda var.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/hh824835.aspx

Bu konuda en önemli istisnanın Domain Controller yani AD DS servisi olduğunun unutmayın…

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 06/06/2015 14:28

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.   

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 06/06/2015 16:31

Paylaş: