Forum

Hyper-V Host iç...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Hyper-V Host için en uygun ram oranı nedir?

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
373 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32997
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Malum sanallaştırmada belkide en çok konuşulan konulşardan birisi host işletim sistemi için acaba en uygun ram oranı ne olmalıdır sorusu. Farklı sanallaştırma çözümlerinde host işlerim sistemleri farklı olduğu için paylaşacağım oran Microsoft sanallaştırma çözümü olan Hyper-V için tavsiye niteliğinde olacaktır.

Bu oran tavsiye niteliğinde olup bunun altındaki oranlarda da sağlıklı çalışan sistemleri müşterilerimizde görebiliyoruz. Ancak koşturduğunuz sistemlerin iş kritik olarak isimlendirdiğimiz kesintisiz çalışması esas ve şirketinizin için kesinti ile beraber para, itibar, güven ve daha fazlasını kaybetme riski olan bu sanal makineler için Hyper-V hostlarınıza en az %12 oranında RAM bırakmanızı tavsiye ediyorum.

Çok düşük RAM kapasitesi için tabiki gereksinim işletim sistemi sürümü için minimum değerlerin altında olmamalıdır. Çok yüksek RAM kapasitesi için ise yine PAL raporlarına göre optimizasyon yapabilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 06/06/2015 14:28

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Bilgilendirme için  teşekkürler hocam.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 06/06/2015 16:31

Paylaş: