Forum

ManagePC İle İşleri...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ManagePC İle İşleri Kolaylaştırma

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
699 Görüntüleme
(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Sistem yönetiminin en can sıkıcı durumlarından birisi, kullanıcının yanına kadar gidip işlem yapmaktır. Bazı durumlarda, -örneğin program kaldırmak gibi- uzaktan çözemeyeceğimiz işlemler için kullanıcının  yanına kadar gitmemiz gerekmektedir veya uzaktan bağlanıp işlemleri gerçekleştiririz. Fakat bu durumda, hem kendi açımızdan hem de kullanıcı açısından bir zaman kaybı olacaktır.

Bunun için bize büyük yardımı dokunacak olan açık kaynak kodlu ManagePc yazılımını kullabiliriz. Bu yazılım sayesinde eminim uzun zamandır olmasını istediğiniz işlemleri kullanıcıya hissettirmeden ve basit bir şekilde yapabilirsiniz.

Peki neler yapabilirsiniz;

- Summary;

Bağlandığınız bilgisayar üzerindeki işletim sistemi ve donanım verisini görebilirsiniz. Hangi kullanıcının oturum açtığını, ne zaman oturum açtığını, IP adreslerini, hangi yazıcıları kullandığını, hangi kaynaklara map olduğunu, hard disk kullanımlarını görebilirsiniz.

Ayrıca bu ekranda sağ tıkladığınızda uzaktaki bilgisayarı kapatma ve reset etme özelliklerini de ek olarak kullanabilirsiniz. Yine sağ tıkladığınızda erişebilecekleriniz; regedit, mmc console, remote console window, gpedit, yönetici parolası değiştirme, remote desktop, zamanlanmış görev oluşturma vb..

 

- Services

Bu sekmede, kullanıcı bilgisayarında hangi servislerin çalıştığını, enable ve disable durumlarını görebilirsiniz. Dilerseniz durdurmak istediğiniz servise sağ tıklayarak start/stop edebilir, enable-disable-automatic seçeneklerini belirleyebilir veya o servis hakkında google üzerinden bilgi alabilirsiniz.

 

- Processes

Bu sekme, bilgisayar üzerinde aktif olarak çalışan işlemleri görebilirsiniz. Dilerseniz sağ tıklayarak kill process diyerek sonlandırabilirsiniz. Trojan şüphesi varsa içinizde, bu sekme çok işinize yarayacaktır.

 

 

- Windows Update

Bu sekmede, hangi güncelleştirmenin ne zaman yüklendiğini ve hotfix ID numaralarını görebilirsiniz.

 

- Software

Yazılımın en can alıcı noktası benim açımdan bu bölüm. Bu sekmede, kullanıcı bilgisayarına kurulu olan programların listesi karşımıza çıkıyor. Burada istediğimiz programa sağ tıklayarak uninstall silent seçeneğiyle kullanıcıya hissettirmeden programı kaldırabiliriz. Program açık kaynak kodlu olduğu için midir bilinmez, bazen hatalara denk gelebiliyorsunuz.

 

-Group Membership

Bu sekme, bilgisayar üzerindeki yerel ve domain kullanıcı hesaplarını gösterir. Hangi kullanıcıların yönetici hakkı olduğunu  da görebilirsiniz.

 

- Disks

Bilgisayar üzerinde bulunan hard disk sürücülerinin kapasitelerini, kullanım bilgisini ve seri numarasını görebilceğiniz ekran.

 - Startup Items

Başlangıçta çalışacak olan yazılımları görebilirsiniz. Sağ tıklayarak istediğiniz exe yi başlangıçtan kaldırabilirsiniz.

- Group Policies 

Kullanıcı bilgisayarının hangi ilkelerden etkilendiğini görebilirsiniz.

 

Sistem yönetiminde büyük kolaylık getireceğine inandığım bu yazılıma dilerseniz query yazarak yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

http://www.managepc.net/ adresinden son sürümü indirebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

 

 

 
Gönderildi : 23/07/2012 14:34

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Ücretli olan diğer ürünlere ciddi bir alternatif olabilir.

 
Gönderildi : 23/07/2012 17:23

(@Burakistanbullu)
Gönderiler: 334
Reputable Member
 

İşyerinde deneyip ben de deneyimimi paylaşırım, şu an bu tarz işler için Dameware kullanıyoruz, yalnız bu programın birkaç tane artısı var gibi görünüyor, eğer stabil de çalışıyorsa bazı durumlarda kullanılabilir.

 
Gönderildi : 22/09/2012 00:52

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

çok yararlı oldu teşekkür ederim

 
Gönderildi : 22/09/2012 12:01

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
Konu başlatıcı
 

çok yararlı oldu teşekkür ederim

Rica ederim.

 

 
Gönderildi : 24/09/2012 03:21

Paylaş: