Forum

Hp c7000 Blade O/A ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hp c7000 Blade O/A ve Ilo Sorunu

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
674 Görüntüleme
(@mahsumcelik)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

c7000 blade sunucumuz bulunmakta son günlerde yaşadığımız ilo erişim problemi ile alakalı hp ile görüştük sonrasında dahada can sıkıcı bir sorunumuz oluştur.

 Temel olarak 2 sorunumuz bulunmakta. 1.cisi şaside yer alan bladerlerin ilo bağlantıları belli bir süre sonra düşmekte rutin bir zamanlaması bulunmamakta istisnasız tüm ilo bağlantıları düşüyor ve o/a dan malesef erişim mümkün olmuyor fakat bladenin internetinde herhangibir erişim sorunu bulunmuyor ve sorunsuz çalışmaya devam ediyor. Blade fiziksel olarak çıkartılıp kısa süre bekletip tekrar yerine takıldığında sorunsuz olarak bağlantı geliyor.

  http://screencast.com/t/tCorTDas 

Sorunu hp ye bildirdiğimizde o/a için firmware update yapıp resetlememizi  önerdiler bu işlemde tamamlandı fakat  buseferde mevcut bladeleri o/a mlesef görmemekte görmesi için sök tak işlemi tekrarlanmakta. İlo bağlantılarının switch ile alakalı olabiliceğini düşündüğümden yeni ve farklı model bir switch ile değiştirdim fakat sorun ne yazıkki düzelmedi.

  http://screencast.com/t/jWb2iQXjCGt

 Konu ile alakalı öneriniz nedir acaba, nasıl bir yol izlemeliyim. Sunucular üzerinde önemli bağlantılar olması ve bir downtime yapılmasına malesef izin verilmiyor şuan için.

 

 
Gönderildi : 20/04/2014 06:05

(@AykutSAFAK)
Gönderiler: 19
Eminent Member
 

Merhaba, 

Switch i denemişsiniz ama bence networkle ilgili bir sorun gibi görünüyor. OA bağlantısını direkt notebooğunuza bağlayarak networkden izole edip deneme yapabilirsiniz. oa ile NB nizi bir kabloyla arada hiç switch olmadan bağlamanıza rağmen ilolara halen erişemiyorsanız HP ile var olan case den veya yeni bir case açarak devam etmenzi öneririm. erişebiliyorsanız networkde bir ayardan dolayı erişim kesiliyor demektir bunu analiz etmeniz gerekir. port security mac filter nw flow gibi ayarlar bu tarz sorunlara yol açabiliyor. 

 Blade iloları OA nın consolu üzerinden iletişim kurmaktadır virtual connectlerle ilgisi yoktur. dolayısıyla sorun network gibi görünüyorsa OA nın bağlı olduğu switch portunu incelemekle başlamalısınız.  

 

 
Gönderildi : 22/04/2014 14:13

(@turkerata)
Gönderiler: 178
Estimable Member
 

selamlar,

öncelikle geçmiş olsun, çok can sıkıcı bir durum.

mevcut sorununuzun interconnect yani switch, vc ya da x türevi ile hiç bir alakası yoktur.

daha iyi anlayabilmem için sizden, OA içerisindeki Show all ve Show config çıktılarını rica ediyorum. bir yere upload edip bana linki verebilirsiniz.

tahmini olarak, OA donanım ya d FW seviyesinden, yüksek olasılıkla sunucu FW seviyesinden kaynaklanabileceğini düşünüyorum. düşük bir olasılık PSU bile olabilir. 

 
Gönderildi : 22/04/2014 18:07

(@turkerata)
Gönderiler: 178
Estimable Member
 

+

PSU ların takılma kuralları vardır, resimden gördüğüm kadarıyla yanlış takılmış. eğer 3 adet PSU varsa lütfen yerlerini 1 - 2 ve 4 oalcak şekilde değiştiriniz. 

 
Gönderildi : 22/04/2014 18:13

(@turkerata)
Gönderiler: 178
Estimable Member
 

cevap verdiğiniz için teşekkürler, umarım sorununuz çözülmüştür

 
Gönderildi : 25/04/2014 13:14

(@mahsumcelik)
Gönderiler: 17
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Tekrar selamlar,

 Aslında dana önce güzel haberi paylaşmak gerekirdi fakat yoğun tempo ancak fırsat bulabildim.Umutsuzca araştırırken powerlardan birisinin arızalandığını gördüm yenisi ile değişimi sağladım.

 Asıl can alıcı nokta bahsettiğiniz gibi o/a firmwaresindeki sorun. İlolar ilo o/a nın firmwarelerinin birbiri ile uyumsuz olmasından dolayı muhtemelen bu sorunu oluşuyordu. Eski bir model olmasına karşın bir umut firmware bakar birde baktımki HP nisan 17 de bir firmware update çıkarmış. Önce downtime yapabiliceğim bladelerin ilolarını aynı firmware ile update ettikten sonra o/a yı da son firmware ile update ettim. Normalde o/a resetlendikten sonra bladeleri görmezdi fakat bu firmware updatesinden sonra görmeye başladı sorunsuz emin olmak adına 72 saat bekledim herhangibir paket kaybı yoktu.Farklı marka switchlerden linklenen bladelerin tüm linkleri tek switch üzerinde topladım.

 Bu sevindirici haberden sonra sırası ile diğer bladelerede ilo firmware updatesi yaptım sonuç beni mutlu etti yaklaşık 10 gündür sorunsuz olarak ilo bağlantıları ve o/a çalışmakta.

 Temel sorunun firmware ve ilo sürümlerinin uyumsuzluğu olarak adlandırırsam sanırım doğru bir cümle kullanmış olurum fakat psu arızasını o/a firmware upgradesinden önce yaptığım için ya firmware uyumsuzdu yada psu dan dolayı bu sorun yaşanıyordu. Tekrardan vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 29/04/2014 07:46

Paylaş: