Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Localde Bulunan Sub Domaine Erişme

Ozan Gözaçan
(@ogozacan)
Üye

Merhaba Üsdatlar

Şirketimiz sitesi hostingi dışarıda . Şirket içerisinde kullandığımız web tabanlı bir uygulamamız mevcut. DNS A kaydını hosting üzerinde dış ip adresimiz olarak ayarladım. abc.siketadı.com adresi üzerinden hem içeriden hemde dışarıdan bu wweb tabanlı uygulamamıza erişebiliyoruz. Ancak ben şirket içindeyken bu siteye erişmek için localden gitmek istiyorum. Şirket içindeki DNS den A kaydını burada okuduklarımla yaptım. Ama hala daha subdomaindeki sayfaya erişmek istediğim de dış ip üzerinden erişiyorum. Ping attığımda da public ip adresimizi görüyorum. Okuduğum ve araştırdıklarım sonucunda bir çözüm bulamadım. subdomain nin kurulu olduğu sunucunun ip adresinden de gitmeye çalıştığımda IIS sayfası geliyor önüme .

 

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler .

 

 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 25/05/2022 21:58

Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi
Gönderen: @ogozacan

Merhaba Üsdatlar

Şirketimiz sitesi hostingi dışarıda . Şirket içerisinde kullandığımız web tabanlı bir uygulamamız mevcut. DNS A kaydını hosting üzerinde dış ip adresimiz olarak ayarladım. abc.siketadı.com adresi üzerinden hem içeriden hemde dışarıdan bu wweb tabanlı uygulamamıza erişebiliyoruz. Ancak ben şirket içindeyken bu siteye erişmek için localden gitmek istiyorum. Şirket içindeki DNS den A kaydını burada okuduklarımla yaptım. Ama hala daha subdomaindeki sayfaya erişmek istediğim de dış ip üzerinden erişiyorum. Ping attığımda da public ip adresimizi görüyorum. Okuduğum ve araştırdıklarım sonucunda bir çözüm bulamadım. subdomain nin kurulu olduğu sunucunun ip adresinden de gitmeye çalıştığımda IIS sayfası geliyor önüme .

 

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler .

 

 

internet çıkışında kullandığınız firewall cihaz destekliyor ise hairpin nat (u-turn nat ) ile bu işlemi yapabilirsiniz.

 

 

Bu ileti 1 ay önce Vasvi UYSAL tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 26/05/2022 09:24

Ozan Gözaçan
(@ogozacan)
Üye

@vasviuysal 

 

hocam benim kullandığım FW de loopback olarak geçiyor ve evet bu ayarı yaptım . ama genede değişen bir şey olmadı .

 

 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 26/05/2022 11:07

Vasvi UYSAL
(@vasviuysal)
Saygın Üye Forum Yöneticisi
Gönderen: @ogozacan

@vasviuysal 

 

hocam benim kullandığım FW de loopback olarak geçiyor ve evet bu ayarı yaptım . ama genede değişen bir şey olmadı .

 

 

Muhtemelen bir yerde yanlış işlem yapıyorsunuz tahminimce , hangi cihaz (firewall )

 

Şirkette domain yapısı var ise GPO ile clientlerin hosts dosyasını da düzenleyerek aynı işlemi yapabilirsiniz.

 

Bu ileti 1 ay önce Vasvi UYSAL tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 26/05/2022 11:43

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici
Gönderen: @ogozacan

Merhaba Üsdatlar

Şirketimiz sitesi hostingi dışarıda . Şirket içerisinde kullandığımız web tabanlı bir uygulamamız mevcut. DNS A kaydını hosting üzerinde dış ip adresimiz olarak ayarladım. abc.siketadı.com adresi üzerinden hem içeriden hemde dışarıdan bu wweb tabanlı uygulamamıza erişebiliyoruz. Ancak ben şirket içindeyken bu siteye erişmek için localden gitmek istiyorum. Şirket içindeki DNS den A kaydını burada okuduklarımla yaptım. Ama hala daha subdomaindeki sayfaya erişmek istediğim de dış ip üzerinden erişiyorum. Ping attığımda da public ip adresimizi görüyorum. Okuduğum ve araştırdıklarım sonucunda bir çözüm bulamadım. subdomain nin kurulu olduğu sunucunun ip adresinden de gitmeye çalıştığımda IIS sayfası geliyor önüme .

 

Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler .

 

 

Şirket içerisine abc.cozumpark.com diye doğrudan bir zone aç ve hosting ip adresini yaz.

İhtiyaç duyduğun sub domain api.cozumpark.com ise onun içinde bir zone aç ama bu sefer iç ip yaz.

https://www.hakanuzuner.com/active-directory-ortamlarinda-split-dns-kullanimi/

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 26/05/2022 12:45

Paylaş: