Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Mail sistemim için ne yapmalıyım?

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@ozguroner)
Gönderiler: 148
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Firmamızda mail server olaraktan Lotus Notes kullanıyoruz. Fakat firma bünyesinde belli başlı şeyler çok kısıtlı olduğundan 2 günde bir ya spam liste düşüyoruz yada blackliste (Antispam yazılımımız olmadığından)

Benim kafamdaki projede şu şekilde gerçekleşiyor. 

Sağlam bir ATRN hizmeti veren bir ISP ile görüşüp maillerimin önce ona ulaşması sonra benim mail serverıma düşmesini sağlamak. Aynı şekilde çıkarkende önce benim serverıma sonra ISP nin IP lerinden dışarıya çıkartmak istiyorum. Mail hosting desteği yeren çok yer var ama POP3 olduğunda kullanıcılar pop ile maillerini çektiklerinde serverda bir yedeği kalmıyor. ve kullanıcı işten ayrıldığı zaman eski maillerine ulaşamıyoruz. 

Bu tip bir hizmet veren bir yer var mı? ben sadece Doruk.neti bulabildim. 

İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 10/10/2008 13:25

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

Size daha uygun bir çözüm gösterebilirim,

Notes üzerine entegre sunulabilen ve çok sağlam bir antispam uygulaması var. İsmi IQ Suite Spam'dir. Kesinlikle tavsiye ederim.

Yine spam için bundan daha sağlam bir çözüm; SpamStopsHere  diye bir firma. Çok güçlü bir servera sahipler burdan hizmet alırsanız gelen mailler önce Amerikaada ki SpamStopsHere firmasına gider sonra size iletilir. En fazla 3 - 4 saniye gecikme yaşanır maillerin gelmesinde.Ve size temin ederim ki %98 spam lerde azalma gösterir.

Ancak profesyonel firmalar güvenlik sebebiyle maillerini Amerikaya yollatıp kendilerine aldırmazlar.( bu TR içinde geçerli) Kendi içlerinde bir antispam uygulaması kullanırlar.

Diğer sorunuz için;

POP ile bağlanan kullanıcılar maillerini aldıklarında Domino Server üzerinde bir kopyası kalabilir. Bunun için ek hizmet almanıza gerek yoktur.

İlgili kullanıcının Notes unda,

WorkSpace --> Mail --> Local Adress Book --> Advanced altında ki Accounts --> POP Account'unu düzeltin --> Protocol Configurationn tabına gelin --> "Leave on Mail Server" kutucuğunu Yes yapın, maillerin bir kopyası server da kalır.

 
Gönderildi : 10/10/2008 14:03

(@ErtanKURUN)
Gönderiler: 686
Honorable Member
 

Merhaba,


Mail server olan bir ortamda neden kullanıcılar pop3 kullanma ihtiyacı duyuyorsunuz ?


Çalıştığınız ISP den smart host hizmeti alabilirsiniz mail sunucunuz üzerine pop3 connector kurabilir belli aralıklarla ISP sunucusuna bağlanıp maillları almasını ve mail sunucunuzun da gelen mailları kullanıcılara teslim etmesini sağlayabilirsiniz bu size avantaj sağlıyacaktır böylelikle mail kaybınız olmaz maillar sunucu üzerinde tutulur ve backup da alabilirsiniz diye düşünüyorum

 
Gönderildi : 10/10/2008 14:10

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

spame düşüyoruz yazmışsınız ben spam geliyor anladım. pardon

bununla ilgili çok büyük bir gelişme yaşandı, Domino 8 ile smart hosting olayını incelemenizi öneriyorum.

kullanıcılar dışarıda iken pop kullandırmanızıda önermiyorum. İkinci connection ile modemdem 1352 portunu açtıgınızda (Internet)  notes client domino ile iletişme geçer ve replika olur.

 
Gönderildi : 10/10/2008 14:23

(@ozguroner)
Gönderiler: 148
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

cevaplar için teşekkür ederim. zaten bizdede dominonun son sürümü var ve dediğiniz gibi smart hosting yapacağım. 1352 portu ile zaten notes client yüklü oradan replica ediyor.

Bununla ilgili (smart hosting) makale var mıdır? 

 
Gönderildi : 10/10/2008 15:28

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member

Paylaş: