Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Server a İçerden ve Dışardan Aynı Adres İle Ulaşma Sorunu

7 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,417 Görüntüleme
(@OguzUNAN)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Küçük ölçekli bir şirketiz. Şirketteki tüm bilişim altyapı hizmetlerini ben yürütüyorum. Kendi bünyemizde bulunan ve şirketimizin internetini kullanan bir serverımız var. DNS server, Mail server, IIS hepsi Windows Server 2012 kurulu serverımız içinde yüklü. Sorunum ise şu; mail server yada web server gibi hizmetlere dışardan (public) ulaşabilmek için DNS Servera ttnetten aldığımız şirketin sabit ip sini "A kaydı" olarak ekliyorum. Herkes evinden sorunsuz bir şekilde web sitemize de giriyor maillerine de ulaşabiliyor. Ancak sorun şirket içinden ulaşmaya çalıştığımızda başlıyor. Şirket içinden internete girip, Mail programlarına (outlook) mail.xxxx.com.tr yazdığım zaman sunucuya ulaşamıyor. Web browser a yazdığım zaman ise modemimizin arayüzüne bağlanmaya çalışıyor. DNS e server ın local ip sini de "A kaydı" olarak eklemeyi denedim ama çözüm olmadı. Herkesin bilgisayarına gidip host dosyasına server in local ipsini eklemek çözüm oluyor. Ama cep telefonlarına bunu nasıl yapacağım? Birde bunun başka bi çözümü yok mudur? Yani server in kullandığı internet bizim kullandığımız internet ile aynı olursa bu sorunun yaşanması normal mi?

 
Gönderildi : 13/01/2016 12:59

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

 

 sizim mail sunucunuza dışarıdan port yönlendirme yapmanız gerek öncelikle

modemden smtp ve pop3 portlarını (eger mail sunucunuz içeride ise ) içerideki mail sunucunun ip adresine yönlendirmeniz gerek

 
Gönderildi : 13/01/2016 13:12

(@OguzUNAN)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Bahsetmiş olduğunuz o port yönlendirmesini zaten yapmıştım.

 
Gönderildi : 13/01/2016 13:32

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

evden mail sunucuya ulaşılabiliyor ise dışarıda bir mail sunucunuz var diye dusunuyorum

ofisdeki mail sunucuya neden tekrar ulaşmaya çalışıyorsunuz ki

 

 
Gönderildi : 13/01/2016 13:39

(@OguzUNAN)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Ofisteki mail sunucusuna evden ulaşıyorum ama ofisten ulaşamıyorum. Çünkü server makiası ofisin içinde ve ofisin internetini kullanıyor. IIS, DNS, WEB Server hepsi kendi bünyemizde bulunan bir Server PC ye kurulu. Sorun sadece mail değil. Web sitemize de ulaşmak için aynı sorun karşımıza çıkıyor. Tüm hizmetleri kendi bünyesinde barındıran birisi hem içerden hem dışarıdan ulaşabilir mi web sitesine veya mail sunucusuna? Ben işin bu tarafını öğrenmek istiyorum aslında. Ben dns "A kayıtlarını" local ip ye göre ayarlarsam herkes içerden giriyor ama bu sefer de dışarıdan ulaşılamıyor server a. Anlatması biraz zor ama umarım anlatabilmişimdir.

 
Gönderildi : 13/01/2016 13:56

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

modem üzerinde port yonlendirmeden haric guvenlik duvarı özelliği olabilir ondan da izin vermeniz gerekiyor olabilir

port yonlendirmeyi hatalı yapmış olabilirsiniz

web için öncelikle modemin kendi yönetim arayüzünün portunu değiştirmeniz gerekiyor olabilir

 

 

 

 

 
Gönderildi : 13/01/2016 14:01

(@OguzUNAN)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Günlerdir araştırıyorum sonunda sorunun sebebini buldum. NAT Loopback denilen olaymış bu. Böyle bir sorun yaşamamak için bu özelliği destekleyen modemlerden almak gerekiyormuş. Piyasadaki çoğu modemde de bu özellik bulunmadığından lokalden, lokaldeki serverınıza ulaşamıyorsunuz. Bu olayın birkaç ismi daha var. NAT Reflection, NAT Hairpinning, NAT on a stick. Diğer arkadaşların da aynı sorunu yaşayıp benim gibi kafayı yememesi için bilgilendirmek istedim.

 
Gönderildi : 22/01/2016 20:50

Paylaş: