Forum

MsSql ve Web Yayını...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MsSql ve Web Yayını İçin Kiralık Server Deneyimleriniz ve Tavsiyeleriniz...

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,431 Görüntüleme
(@MustafaERDOGMUS)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Bugüne kadar küçük ve orta çaplı kurumsal web projeleri  işlemlerini gerçekleştirdim. Kullandığım host paketlerinde pek sorun yaşamadım. Ama şu anda büyük bir projeyi üzerinde çalışıyorum. Ve standart bir host da barınıyor şimdilik hem sql hem IIS.  Zamanla hitinin günlük 30-40 binlere anlık 900-1000 lere çıkacağını tahmin ediyorum! Ama sadece tahmin. Bu süreçte yazmış olduğum STORE PROC ları daha performanslı hale getireceğim. İlerki dönemlerde MVC ile tekrardan yazmayı, edindiğim tecrübe ve yeni yöntemlerle proje daha güzel olacak inş...

Kullanmış olduğum teknolojiler Asp.Net Web Form, js, jquery,Veri tabanı ise MsSql.  Sürekli resim upload edilecek ve sürekli resim görüntülenecek bir proje... Store Procedure yoğunluğu fazla çoğu işlemi store procedurler yapıyor. Bahsettiğim hitlere ulaşmadan (Ulaşma hitini göz önüne alarak konuşuyorum.) Performans için hangi MsSql  ve Web yayını için kiralık sunucu firması ile çalışmalıyım. 

Başlangıç için azure bana pahalıya patlayacak bir yapı. Bu yüzden sunucu kiralamak daha makul durumda benim için. Araştırmalarımı sunucu kiralama yönüne çevirdim. Ve bazı sorularım var tekrardan. VDS ve VPS arasında seçim yapamadım. Tabi ki donanım özellikleri etkili performans için. Hangi şirket bu sunucu kiralama işlerini düzgün yapıyor. Gerçekten çok zor karar verilecek bir durum bu seçimi yapmak. Bu yüzden çalıştığınız memnun kaldığınız firma var mı. Fiyat konusunda da maalesef esnek olamıyorum.  Aylık 60-80 TL üzerine çıkamıyorum şimdilik. Alacağım sunucu başlangıç için sizce kaç gb hdd kaç ram kaç ghz cpu olmalı ki site problem yaşamadan açılsın ve rahatlıkla kullanılsın?

Ayrıca bana sadece sunucu işletim sistemi kurulu olarak teslim edilecek. Ben üzerine panel kurulumu talep edersem 15-20 dolar aylık fiyat artıyor. Bu kiralamış olduğum sunucuya kendim herhangi bir panel yazılımı kurabilir miyim ? Sql Server Express yazılımını kursam diğer standart hostlarda olduğu gibi veritabanına internet erişimine açabilir miyim (Sql Server 2012 i 10 gb data ya kadar ücretsiz) ? Çünkü aylık lisans ücreti sql server web editon da aylık 30 dolar civarında. Yani ben minimum bütçe ile maksimum performans hedefliyorum! ... . Ama sorup danışmakta fayda var. Bilgi tecrübe ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler...

 
Gönderildi : 27/11/2014 12:32

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

minimum bütçe ile maksimum performans elde edermisiniz bilemem ama. Burada sizi en çok zorlayacak olan şey disk hızınız aldığınız yerde disk bir storage'dan mı veriliyor yoksa üzerindeki local disklerden mi Raid yapısı var mı varsa kaç gibi araştırmalar yapmalısınız. sunucu kiralama da ISP'ler den lisans kiralayabilirsiniz. web edition fazlası ile işinizi görecektir.

VPS ile VDS arasındaki ne temel fark kaynakların dedica edilmesi  fakat buna bir çok firma uymuyor.

Bir proje içi hosting paneli kurmanızı tavsiye etmem hem günvelik hemde performans açısından sıkıtılar çıkarabilir. Ama illa kurmak istiyorsanız maestro panel yada websitepanel önerebilirim. 

 

 
Gönderildi : 03/12/2014 14:34

Paylaş: