Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucuya gelen tüm domain isteklerini tek bir hesaba otomatik yönlendirmek.

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@sametkuzu)
Gönderiler: 2
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, ben bir domaine nameserver girdiğimde sunucuda bu domainin hesabını oluşturmadan sunucumun bir klasördeki dosyaları göstermesini istiyorum. Yani bildiğimiz domain park sistemlerinin altyapısı diyebiliriz. Sunucum windows ve plesk kullanıyorum. Bunu yapabilmek için;

 Sunucuda bir domain hesabı açtım ve domain için aynı zamanda atadığım ip'de nameserver'lar oluşturdum. Bu hesabı bu ip için default olarak ayarladım. Fakat ne yaparsam yapayım hiçbirşekilde bu ip üzerindeki nsleri girilmiş domain için bu default hesabı gösteremedim. Sürekli sunucu bulunamadı hatası alıyorum. *.* şeklinde bir A kaydı bile ekledim subdomain için çalışırken anadomain için bu yıldız yöntemi maalesef çalışmadı.

 Mesela Sedo' ya bir domain yönlendirdiğinizde sedoda hiçbir işlem yapmasanızda sedo sizin önünüze bir hesaptaki dosyaları gösterebiliyor. Bunu yapmanın yolu nedir ben bunu bulmaya çalışıyorum.

 Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 14/02/2014 03:04

(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Selam,

Konunun DNS zone'undaki ns kayıtları ile alakası olmamakla birlikte domain'in name serverları yönetebileceğin bir DNS server'a tanımlı olmak zorunda. 

 Sonra;

1. DNS server'da ilgili domain zone'unu oluştur.
2. domain zone'un içinde bir tane A record oluştur.
3. A record IP'sine ilgili web'i host eden web server IP'sini yaz.
4. Web server'in ilgili vhost'undaki bindinginde IP alanını "
All Unassigned" olarak işaretle.
5. Yine binding'in hostname'ini boş bırak.

 
Gönderildi : 14/02/2014 16:03

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Oğuzhan beyin belirttiği gibi parking mantığı DNS üzerinde tanımla ile beraber IIS te alias ile yapılabilir. Sedo parking bir script ile kendi name serverlarini gören siteleri tarayıp DNS te zone oluşturulmamışlar için otomatik bir zone kaydı oluşturarak yapıyor olabilir. Ama temelde mantık bu şekilde.

 
Gönderildi : 14/02/2014 17:19

Paylaş: