Forum

Sunucu ve Mail Sist...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucu ve Mail Sistemi Hakkında

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@omerfarukozkan)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 Artık beni ciddi manada yoran bir durumdan yakınıyorum. Elimde 4 çekirdek 6gb ram 250 gb 2 adet IP olan sunucum var. Fakat bu sunucuma Maestro Panel yada Pleks farketmez kurmak ve özellikle mail konfigurasyonları konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadan kurabilecek arkadaşlar bana ulaşırsa sevinirim. En önemlisi mail olayı kullanıcıların attıkların mailleri karşı tarafa ulaşmaması, spam klasörüne düştü gibi sıkıntıları minumum seviyede yaşatacak arkadaşlar bana ulaşırsa sevinirim. 

 
Gönderildi : 13/02/2014 13:01

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Mail sunucu yönetimi için bir hosting paneli kurmanıza gerek yok zaten mail yazılımlarının kendi panelleri bulunuyor. Ayrıca maillerinizin karşı tarafta spam olarak görünmemesinin garantisini sizin gönderdiğiniz mailin içeriğinden servis sağlayıcı ip adresine kadar etkileyen bir çok neden bulunmaktadır. 

 
Gönderildi : 13/02/2014 13:09

(@omerfarukozkan)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Hosting panel kurulumu sunucum üzerinde web sitesi yayınlayacağım için istiyorum. Bununla beraber yayınlanan web sayfaları için mail açacağım için maillerinden minumum sorun yaşamak istiyorum 🙁 Ciddi manada sorun yaşadım çünki 2. sunucumda.

 
Gönderildi : 13/02/2014 13:12

(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Genelde bu sorunlar dns server yapılandırmasından tutunda revers dns kayıtlarına, SMTP server'ın isminden, eposta'nın içerğine kadar değişiklik gösteren şeyler olduğundan hep sorunlu çalışırlar.

MaestroPanel dns yapılandırmasını optimum düzenler, email server ayarları yapar fakat bulunduğunuz ISP'nin durumu bile bunu etkiler.

Debug loglarını inceleyip buna göre hareket etmek gerekir. Bizim destek departmanına ulaşabilirseniz inceleyip izleyeceğiniz yol hakkında nacizane tavsiyede bulunabiliriz.

 
Gönderildi : 14/02/2014 16:07

(@sezginozguler)
Gönderiler: 64
Estimable Member
 

Sunucuda toplu mail atacaksanız daha çok dikkat etmeniz gerekiyor.Çok faktör var biraya getirilmesi gereken bende mail hosting hizmeti veriyorum şuanda birkaç müşterim var sıkıntı yaşamadılar ama bu işi biraz daha ileriye götürmeyi düşünüyorum.özelden ulaşırsan yardımcı olabilirim.

 
Gönderildi : 19/02/2014 13:22

Paylaş: