Forum

Web Sitesi Yazılım ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Web Sitesi Yazılım Uyarısı

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
449 Görüntüleme
(@EmirKaradag)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar, 

Web sitemize girmeye çalıştığım zaman Google tarafından  " Gideceğiniz Web Sitesinde Kötü Amaçlı Yazılım Var! " uyarısını alıyoruz. 

Çözüm olarak internette yazan ftp ile bağlanıp dosyaları tarattırmaktı. Taradım herhangi bir virüse rastlamadım .  Dosyaları tamamen silmek istediğim zaman ftp üzerinden

"Request denied.

Please verify that the file or folder exists and that you have the necessary permissions on the server to perform the requested operation."

hatasını aldım ve 2 klasörümü silemedim.

Nasıl bir yol izlemeliyim ya da izlediğim yoldaki yanlışlık nedir ? 

Yardımcı olursanız Sevinirim.

 
Gönderildi : 17/12/2013 20:18

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

www.milliyet.com.tr içinde aynı uyarıyı veriyor. Google chrome ile ilgili bir sıkıntı olabilir. 

 
Gönderildi : 17/12/2013 21:01

(@EmirKaradag)
Gönderiler: 18
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sadece Chrome den girerken hatayı alıyoruz. Ama bu hata şuan bizi olumsuz etkiliyor düzeltmenin yolu yok mu acaba. Kodlardan dolayı Chrome engelliyor olmasın.

 
Gönderildi : 17/12/2013 21:21

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

Comodo Dragon tarayıcıyı kullanmanızı öneririm.

Gogole Chrome ve Comodo Dragon tarayıcılar Chromium alt yapısı ile oluşturulmuştur.

Comodo Dragon tarayıcının en büyük özelliği güvenliklerin alınmış ve sağlam bir tarayıcı olduğunu söyleyebilirim. Ram ve işlemciyi Google Chrome göre daha iyi kullandığını da söyleyebilirim.

 

 

 

 
Gönderildi : 17/12/2013 22:06

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Dosya silme işleminde bu hatayı alıyorsanız dosya sahiplik izinlerinizde bir sorun olabilir. Sunucu erişiminiz varsa ilgili dizine gelip chown -R komutu ile değişiklik yapabilirsiniz.

 Normalde web sitenizde izinler sitenizin user ile açılır fakat joomla benzeri içerik yönetimi yazılımları bazı işlemleri apache user e çevirerek yapıyorlar bu durumda siz bu klasörlerde işlem kısıtlması ile karşı karşıya gelirsiniz.

 

Sorunun neden olduğu konusuna gelince FTP üzerinden zararlı kod bulaşmış olabilir. Sitenizde ki bir js dosyası içeriğnde içeriği zararlı olan bir siteyi çağırıyor olabilir.  http://sitecheck.sucuri.net/scanner/  adresinden sitenizi taratarak dosyayı bulabilirsiniz tabi silmeden önceki halleri mevcut ise.

 Tüm önlemlerinizi aldıktan sonra FTP şifrenizi ve sitenizi mysql vb panel şifrelerini güncelleyerek dosyalarınızı upload  etmelisiniz. Bu işlemden sonra google webmaster tools üzerinden sitenizin yeninden değerlendirilmesini talep edin sorun düzelecektir.

 
Gönderildi : 18/12/2013 12:10

Paylaş: