Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

güvenlik hakkında ne tür önlemler alabilirim ?

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
421 Görüntüleme
(@metineren)
Gönderiler: 99
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Karınca hostingden almış olduğum ftp gecen gün içinde barındırdığım domain ve subdomainlerdeki yonetim sayfaları dahil olmak üzere index atıldı. ilgili firmaya mail atıp yedeklerimin verilmesini istedim. gelen cevapta normalde yedek alındığını, benim hesabımın ise neden yedek almadığını anlamadıklarını, ftp'mi tarayıp zararlı kod tarattıklarını fakat bişey bulamadıklarını söylediler. bu tür durumları minimale çevirmek için ne önerebilirsiniz?

 
Gönderildi : 22/10/2013 19:31

(@cevdetciftci)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Bunun önüne geçmek için site güncellemelerinden sonra veritabanı ve dosyalrını yedekle. (otomatik yaptırsan dahi elinde herzaman bir kopya barındır)

Geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 22/10/2013 19:52

(@kayhankayihan)
Gönderiler: 854
Noble Member
 

Merhaba,

1- Hosting kullanmak, o sunucuda yayınlanan tüm sitelerdeki zafiyetler den zarar görmeyi kabullenmektir, önlemek için kendinize ait bir vps, vds kullanabilirsiniz.

2- vds vps yönetimi teknik bilgi gerektirir, kendinizi bu konuda yeterli görmüyorsanız bu konuda danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

3-Yazılımınızda zafiyet olabilir, güvenlik işlerinden anlayan bir arkadaştan sitenizi incelemesini isteyebilirsiniz.

4- Kolay şifre en güvenli koduda hackletir, en güncel sistemi de, bu nedenle şifrelerinizi keypass de oluşturarak kullanın.

5-Bunlar hacklenmenizi zorlaştırır ancak kesin çözüm demek yanlış, çünkü sistem yada servisler deki bir bug da sunucuyu hackletebilir, bu nedenle crontab v.b. ile günlük yada kritiklik durumuna göre saatlik olarak farklı lokasyonlara backup alabilirsiniz.

 daha farklı sorularınız var ise konunun altına sorabilirsiniz. Özel sorularınız var ise mesaj atabilir veya kayhankayihan.com dan iletişime geçebilirsiniz.

 

iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 22/10/2013 20:54

(@metineren)
Gönderiler: 99
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Alakanız için teşekkür ederim. lütfen google'a sor demeyin ama vps, vds'yi bana anlayabileceğim kadar yalın bir dilde biraz anlatabilir misiniz ? benim gibiler de istifade etmiş olur bu bilgiden.

 
Gönderildi : 23/10/2013 00:56

(@cevdetciftci)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

merdiven altı hosting firmalarına düşme bu konuda bir bilen firmadan destek almalısın derim size başınız çok ağrır yoksa. vds kiraladım her 3ayda bir ana sunucuya saldırı var diyorlar siteler kapanıyor yeniden açılıyor.

 
Gönderildi : 23/10/2013 18:29

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

FTP üzerinden sitenize zararlı kod bulaşmış ise büyük ihtimalle bilgisayarınızda kullandığınız FTP programında giriş bilgileriniz kayıtlı olmuş olabilir. Öncelikle bunu kontrol etmenizi öneririm. özellikle crackli cute FTP de sorun çok sık yaşanıyor. 

Bu nedenle sorunun sizden kaynaklanıp kaynaklanmadığını görmek için bilgisayarınızı antivirüs yazılımı ile taratmanızı FTP programı olarak lisanslı yada free lisanslı olan yazılımları kullanmanızı öneririm. Filez Zilla Client gibi.

 Tüm önlemlerinizi aldıktan sonra firma üzerindeki FTP şifrenizi tekrar değiştirmenizde fayda var. 

 
Gönderildi : 24/10/2013 17:27

Paylaş: