Forum

Parallels Plesk Pan...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Parallels Plesk Panel - Mail Kuyruğu

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
664 Görüntüleme
(@AliACAN)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Parallels Plesk Panel 11.5 kulanmaktayım, hangi hesapdan olduğunu anlayamadığım bir adresden günün belli saatlerinde ( belirli aralıklarla) binlerce mail göndermeye çalışarak mail sunucusunu çalışmaz hale getirmekde. Kuyruğu temizleyerek geçici çözüm bulunmakta. Kalıcı çözüm olarak nasıl bir yol izlenmeli. Şimdiden teşekürler.

 
Gönderildi : 22/09/2013 15:17

(@FarukDerdinne)
Gönderiler: 14
Eminent Member
 

merhaba cpanel olsa belli eklentilerle çeşitli çözümler sunulabiliyor  örneğin mail kuyruğu için cpanel bu  ufak yazılımı  sunuyor cuzi bir ücrete ama plesk panelde  pek fazla bir alternatif  yok  malesef

http://configserver.com/cp/cmq.html  

 

kill Pid komutuyla ilgili işlemi sonlandıra bilirsiniz ssh'tan pid numarsını yazıp kill yapabilirsiniz  

 
Gönderildi : 22/09/2013 18:27

(@AliACAN)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Peki , plesk yerine cpanel kullanmam benim acımdan daha faydalı olur mu ?

 
Gönderildi : 23/09/2013 11:54

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Hocam öncelikle sunucun windows mu linux mu onu tespit belirtmende fayda var. Eğer windows sunucu kullanıyorsan Cpanel kullanman mümkün değil. Ayrıca Cpanel kişisel deneyimlerime göre pelsk sunuculardan daha stabil ama mail konusunda 3. parti yazılımlar kullanmazsan yada iyi bir configurasyon yapmazsan ciddi spam sorunları yaşayabilirsin.

Plesk windows ve linuxta farklı mail yazılımları kullandığı için öncelikle işletim sistemini öğrenmemiz gerek sonrasında yapılacak kontroller değişiklik gösteriyor.

 
Gönderildi : 23/09/2013 12:07

(@AliACAN)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

İşletim sistemi linux, tespit ettiğim sabah saat 8-9 arası bu vakanın olması, hangi adresin spam gönderi yapdığı firma tarafından bulunamıyor, şöyle yardım istesem pleskte mail kuyruğu yapan domaini nasıl görebiliriz, çunku firma bunu bulamıyormuş. Cevabınız için teşekürler

 

 
Gönderildi : 25/09/2013 20:28

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Eğer sunucunuzda relay açık değilse o zaman bir kullanıcının smtp bilgileri ile gönderim yapıyordur yada bir webform ile gönderim yapıyordur. İşin can sıkıcı olan durumu kullanıcı bir session ile binlerce mail gönderebilir bu durumda gerçek kullanıcı ile login olup gönderen kısmına kendi mail adresi ile binlerce mail atabiliyor.

Bunun için loglarınızı detaylı inceleyerek gönderim başladığı zamandaki kullanıcı loginlerini incelemeniz gerekmektedir. Sorunu yapan basit şifreli bir kullanıcı olabileceği gibi hizmet alan domainlerden birinin Pc sindeki virüste buna neden olabilir.

 
Gönderildi : 25/09/2013 20:51

Paylaş: