Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Named.exe uyarıları

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
443 Görüntüleme
(@halitcolak)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,

VPS hosting'imde sürekli olarak aşağıdaki hatayı alıyorum. Saniyede 300, 400 kez hata vermekte. Yaptığım araştırmalarda ddos saldırısı diyorlar ama saldırı değildir çünkü bilgisayara erişim hiç kesilmiyor, sadece ve sadece log dosyasında yer kaplamaya ve beni endişelendirmeye yarıyor 🙂

 Verdiği hata:

The description for Event ID 3 from source named cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.
If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.
The following information was included with the event:
client 149.5.169.53#25345 (isc.org): query (cache) 'isc.org/ANY/IN' denied
the message resource is present but the message is not found in the string/message table

 

 Yukarıdaki ip adresi ve isc.org sitesi anlık olarak değişebiliyor. Mesela 500 o ip'den 1500 farklı bir IP'den vermekte.

 Sunucumda plesk panel kurulu. DNS ayarlarının sağlıklı olabilmesi için sadece giden trafiğe izin vermem gerekiyordu. Bu işlemi gerçekleştirdiğimde bu hatayı almaya başladım. Hem gelen hemde giden trafiğe izin verdiğimde bu uyarılar kalkıyor. Sizde neden olabilir bu ?

 

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.  

 
Gönderildi : 05/07/2013 21:26

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

size Microsoft dns server geçmenizi tavsiye ederim.. Microsoft dns sunucuda root hintsleri kaldır. microsoft dns forwarders özelliğini de kapat.

plesk kullanıyorsan panelini en son sürüme güncelle. Microsoft firewall tarafında gereksiz portları da kapat.

plesk panelin açıkları gün geçtikçe artıyor. en son sürümde plesk panele uzaktan servisleri durdurma açığı vardı.. plesk bu açığı kapattı mi bilmiyorum. biz pleskten kurtulduk rahatladık.

 

 
Gönderildi : 05/07/2013 21:42

(@halitcolak)
Gönderiler: 37
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Pleski kaldırdığımda daha çok problem yaşayacağımı sanıyorum çünkü server'lar hakkında en ufak bir fikrim yok. Plesk o yüzden bir çok işimi görüyor ve benim için otomatik olarak yapıyor. Microsoft DNS servisini kurabilirim ancak bu seferde başka problemler çıkmasından korkuyorum. Microsoft firewall tamamen kapalı onun yerine Trend Micro Deep Security kurdum ve oda birçok güvenlik işlemini kendi başına çözüyor. Eğer plesk ile bu problemi aşamaz sadece microsoft dns çözer derseniz plesk ile uyumluluğu ile bana fikir verebilecek bir makale önerebilirmisiniz ?

 
Gönderildi : 06/07/2013 12:33

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Öncelikle varolan sunucudan pleski kaldırdıktan sonra sıfırdan bir kurulum yapma durumunuz yoksa bu işe kalkışmanızı hiç önermem. Daha sonrasında Plesk dns ayarlarından Allow for local requests only seçeneğini kullanmanızı öneririm.

Eğer MS DNS'ten memnun değilseniz Home>Settings>Server Components> bölümünden Select default DNS Server component ' i Bind olarak değiştirebilirsiniz tabi bu seçeneği seçebilmek için öncesinde bind yüklü olması gerekmektedir.

 
Gönderildi : 08/07/2013 19:03

Paylaş: