Forum

sunucu kiralamada &...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

sunucu kiralamada öneri firma isteği

6 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
701 Görüntüleme
(@muratatasoy)
Gönderiler: 41
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba bir programımız var. online olarak ortalama 70-100 arası sistemde login olacak. Sunucu kiralamak istiyoruz. Bu konuda genel olarak izmir lokasyonları var. İstanbul lokasyonunda uzun vadede sorunsuz çalışabileceğimiz bir firma önerisi alabilir miyim?

 

 
Gönderildi : 20/03/2013 01:07

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,

ÇözümPark sunucularının da barındığı sadecehosting firmanını incelemenizi önerebilirim.

 
Gönderildi : 20/03/2013 02:44

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

kendi isteğimle verdiğim cevabi iptal ettim..

 

 
Gönderildi : 20/03/2013 04:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Mert bey SadeceHosting'in alt yapısını nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz ?

 Juniper ve Cisco cihazların pratik olmadığını söylemişsiniz.Daha önce bu cihazları kullandınız mı ? Grid Telekom alt yapılarında hangi cihazları kullanıyorlar sizce ?

 Sadecehosting datacenteri Türkiye'deki en çok saldırı alan datacenterlerden birisi.. network koruması sıfır..

 Böyle bir cümle kullanmışsınız. Bunu nasıl testip ettiniz. Firmanın tamamen güvensiz olduğunu söylüyorsunuz buda karalamaya girer.

 sadecehostingde kendilerinin kullandığı firewallı da extra hizmet oalrak kiralıyorlar ama başarılı bir ürün değildir.. o da eski bir teknoloji...

Bedavaya hangi datacenter co location hizmeti alan firmalara firewall veriyor.Özel kurallar oluşturabileceğimiz tamamen kendimize ait firewall :))

sanal ip teknolojisinde size verilen statik ipler firewallda üzerinde çalışmaktadır ve sizin sunucuya giden birden fazla alt ip bulunmaktadır. bu sayede siz aslında uzaktan erişim yaparken firewall üzerinden geçiş yapmaktasınız buda oldukça korumalı bir erişim demek..

 Bir sunucuya erişirken hangi datacenter sizi firewall üzerinden geçirmiyorki . ? Ödeme yapmadığın zaman gidip ethernet kablosunumu cekiyorlar 🙂

 Kusura bakmayın yazınız tamamen sadece hosting'i karalamaya yönelik olmuş.Siz üstünüze düşen görevi yapın ?

 Hangi DC çalışmasıyla ilgili bir yazı yazmanız gerekirken sadece hosting'i kötülemişsiniz.

 Yanlışmıyım ?

Eğer bir datacenter arıyorsanız ve gerçekten işlerine önem veren ve teknik bilgi seviyesinin personel olarak yüksek olduğu firmalar arasında DGN Gelmektedir. 

  http://www.dgn.net.tr/datacenter-fotograf.html

 

Saygılarımla

 

 

 

 
Gönderildi : 20/03/2013 14:27

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
 

kendi isteğimle verdiğim cevabi iptal ettim..

 
Gönderildi : 20/03/2013 20:39

(@SelcukSARAC)
Gönderiler: 4
New Member
 

Aşağıdaki veri merkezlerinde sunucularım mevcut. 

Sadecehosting de 2 tane sunucum var

DGN datanceter 2 tane sunucum var

Grid Telekomda 1 tane sunucum var.

Netdirekt de 1 tane sunucum var.

Profiloda 1 tane sunucum var.

Superonline ve Türk Telekom datacenter da da 2 adet sucum var.

samet bey ben juniper, cisco, fortigate, mikrotik, dell, hp, sonicwall, snc, airties, zyxell, cnet, planet, netgear, Huawei markaları başta olmak üzere hepsini aktif olarak firmalarda kullanmaktayım.

cisco ve juniper üzerindeki teknolojilerini artık yenilemiyorlar. 3 senedir ayni teknolojiler var cisco ve juniper üzerinde ayar yapmak çok pratik değildir.

grid Telekom firewall olarak fortigate layer7 ürünlerini kullaniyor. switch olarak hp kullanıyorlar.

fortigate ürünleri şu han juniper ürünlerini geçmiş durumda..    Türkiyede hangi datacenterde layer7 seviyesinde erişim var.. tier4 sertifikasına sahip.

sadecehosting kullandığı network cihazlarındaki ayni ayarları ayni tür cihaza da yapılandırmış durumda. nedenini şöyleyim, mesela juniper cihazı bozulursa erişim kesilmesin diye diğer cihazdan devam ediyor.

juniper ve cisco üzerinde felaket olursa hemen ayağa kalkacak türde ürünler değil.

natro, profilo, sadecehosting başta olmak üzere ayni tip ürünleri kullanıyorlar..

DGN datacenter, radore Telekom ve grid Telekom şuhan benim kullandıklarım içinde en iyileri diyebilirim. hem alt yapıları kaliteli hem de network cihazları kaliteli.. 

 

Mert bey,

Öncelikle teknoloji konusunda bilgi düzeyinizi karşılaştırmak benim haddime değil, fakat daha doğru olduğuna inandığım bir kaç konuda sizinkilerin biraz aksine bilgileri paylaşmak isterim.

Öncelikle grid telekom tier4 değil, eğer aldıkları bir sertifika var ise lütfen paylaşın.

Sonrasında layer7 dediğiniz tam olarak nedir anlamadım? Layer7 becerisine sahip bir cihaz kullanıyorlar demek istediğinizi sanıyorum? Eğer öyle ise layer7 servisin kralı cihazların sadece fortigate olmadığını, bu konuda f5 ve netscaler ürünlerinden başlayıp sektördeki pek çok cihazın bu özelliklere sahip olduğunu hatırlatırım. Ek olarak SadeceHosting'in 30 farklı fiziksel netscaler cihazı + 8 kadar juniper SRX-ISG l7 firewall cihazı + 15 kadarda orta düzey fortigate cihazları ile dileyen müşteriye ihtiyaç duyduğu servisi verdiğini söyleyebilirim.

SadeceHosting verimerkezi sektörü olarak ülkemizdeki dolu ve aktif m2 alan açısından  en büyük verimerkezidir. 3 adet istanbul ve 1 adet ankara noktasında aynı anda servis vermektedir. Yatırımı yapılmış ve aktif alan kapasitesi 3000 m2 üzerinde olup genişleyebilir resmi olarak kirası ödenen alanların toplamı 9000 m2 üzerindedir. Aktif olarak 5800 civarında fiziksel sunucuya servis veren SadeceHosting tamamen kişisel tecrübelerime göre pazar toplamının 15000 sunucu civarında olduğu ülkemizde %30 üzerinde pazar payı ile servis verdiğini de hatırlatmak isterim.

Internet Erişim kapasitesine gelince, SadeceHosting yine gayriresmi Türk Telekom internet erişim kapasitelerine göre 56 Gbit aktif satın alma yapmış durumdadır. Bu SadeceHosting'in routerlarındaki boş portların toplamı değil, Türk Telekom'a her ay ödenen para ile satın alınmış internet erişim kapasitesidir. Buna ek olarak Superonline-VodafoneNet ve 2 farklı Yurtdışı operatörüde saydığımızda toplamda 75 Gbit civarında bir satın alma yapmış bir şirketten bahsediyoruz ki ülkemizde yine kişisel deneyimlerime göre toplam satılmış olan internet erişim kapasitesinin 200 Gbit aralığında olduğunu düşünürsek (tüm isp ler + tüm verimerkezileri + türk telekom'un tüm metro ethernet müşterileri dahil) kapasite alanında da SadeceHosting ~ %30+ pazar payına sahiptir.

Gelelim saldırı almak ve güvenlik konusuna.

SadeceHosting yukarıda saydığım şekilde port kapasitesi olarak sanırım +200 gbit, aktif olarak 40 gbit civarında layer7 firewall ekipmanı kullanmaktadır. Bu ekipmanlara ek olarak %100 Juniper backbone bulunur. Bu yapı ülkemizdeki hiç bir verimerkezinin sahip olmadığı bir yapıdır. Pahalı fakat kaliteli bir çözümdür. Bu nedenle kullanılan ürünler SadeceHosting kalitesi için gereken bir alt yapıyı barındırmaktadır.

SadeceHosting size 160 usd lik ücretler ile sunucu + 1 gbit internet kapasitesi üzerinden trafik kotalı erişim sağlamaktadır ki bu esneklikte ülkemizde başka bir verimerkezi bulunmamaktadır.

Grid telekom konusundaki bilgilere gelince Juniper ve Cisco Switching alanında bu işin Mercedes ve BMW markaları gibidir. Pahalı ve RAKİPSİZ ürünlerdir. Bu yüzden bu ürünlerin karşısına HP veya benzeri çözümleri koymak ciddi derecede haksızlıktır.

Cisco ve Juniper'in teknolojisini yenilemediğini söylemişsiniz, üzülerek bunun çok büyük bir hata olduğunu söylemek gerek. Dilerseniz Cisco ve Juniper şirketlerinin web sitelerini inceleyerek son 3 yıl içerisinde tüm routing ve switch'in sistemlerini yenilediğini her yıl ek özellikler ve kapasiteler dahil ettiklerini ve bunların ne olduğunu kısacası doğru bilgileri alabilirsiniz.

Juniper ve Cisconun felaket durumunda ayağa kalkacak ürünler olmadığını ne mantıkla iddia ettiniz merak ediyorum. Ülkemizdeki %95 holding, üniversite, kaliteli verimerkezi ve isp şirketleri Cisco ve Juniper üzerinde çalışmaktadır. İddia ettiğiniz gibi bir durum olsaydı bunca işinde uzman mecranın bu ürünlere dünya kadar para ödüyor olmaları mümkün olmazdı. Yine bu konuda şirketlerin GELİR ve DEĞERLERİNE bakmanızı öneririm.

Ticari olarak juniperden bir çıkarım yoktur. Fakat hatalı bilgiyi düzeltmek önemlidir. Fortiagate ile Juniper aynı kulvarların markaları bile değildir. Juniper Routing-Switching-Firewall gibi toplamda 10+ kulvarda ürün geliştiren bir üst düzey teknoloji şirketidir. Fortigate ise özellikle ve sadece güvenlik alanında aktif bir şirket olup bu alanda değişik alt dallarda uzman ürünleri bulunmatkadır. Fakat 2 şirketi karşılaştırmanız hatalıdır. Dilerseniz yine bu şirketlerin web sitelerinden neler yaptıklarını görebilir, ek olarak dünya üzerindeki şirketlerin DEĞERLERİ konusunda inceleme yaparak şirket boyutlarınıda görebilirsiniz. (juniper değer olarak fortinet şirketinden 4 kat daha büyük durumdadır)

Juniper konusunda kabaca benim bilgi vermem gerekirse SadeceHosting backbone'unda ana router MX 960 ailesidir. Bu aile ürünü biz ilk aldığımızda 1.4 Tbit kapasiteye sahipken şuanda sadece parça güncellemeleri yaparak aynı donanım ile aynı software ile 4 Tbit'e kadar aynı cihazları kullanabildiğimizi biliyorum ki buna geliştirme değil demek haksızlıktan ÖTE karalamadır.

Uzun lafın kısası, karalama seviyesine varan mesajınızı yukarıda verdiğim bilgiler ışığında güncellemenizi ümit ediyorum. Aksi halde şirketimin bu tür hatalı bilgilendirmeleri bilerek ve isteyerek yayınlamanızdan ötürü kaybedebileceği itibar için hukuki yollara başvurmak zorunda kalırım.

ve son olarak SadeceHosting'in servis kalitesi için bu hatalı bilgilerinizi yazdığınız Çözümpark platformu sanırım sizi ilk utandıran mecradır. Çünki yazdıklarınız SadeceHosting'in datacenterlarından çalışan bir server üzerinden sunulmakta ve kaydedilmektedir.

 

 
Gönderildi : 21/03/2013 02:53

Paylaş: