Forum

Name Server ve DNS ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Name Server ve DNS yönlendirme/yapılandırmaları

7 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
3,523 Görüntüleme
(@HamdiUyak)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba çözümpark 

Arkadaşlar ne yazık ki 2yıldır sistemlerimizi ve internet servislerimizi yöneten sevgili personelimiz bir anda  ortadan kayboldu ve şuanda güvenlik bazlı sorunlarımız var. Bende birkaç sene öncesine kadar sistemler ile ilgilendiğim için sizden bilgi edinip bu sorunları yeni bir personel bulana kadar kendim çözme kararı aldım.

 Sorunlara gelecek olursak şuanda benim için en önem teşkil eden durum;

Yurtdışında leaseweb de bulunan sunucumuzda 12  + 1 (yazılımcımızın domaini) domainimiz var. Bunlardan aktif olan en önemli 2 tane websitemiz mevcut. Yazılımcımız tüm domainlerin name server yönlendirmelerini kendi domainine yönlendirmiş durumda ve onları düzeltmemiz gerekiyor ki yazılımcının domainini serverdan kaldırdığımızda bizim sitelerimiz pasif olmasın. Şuanda tüm domainlerin nameserver yönlendirmeleri şu şekilde;

 

Domain: siteadı.com

ns1.yazılımcınındomaini.com 

ns2.yazılımcınındomaini.com 

 

Ben tüm domainleri isimtescilde barındırmaktayım. Sizden ricam hem isimtescil.net üzerinden hemde server ayağı üzerinden bu yönlendirme işlemlerini nasıl halledebileceğimi step by step öğrenmek. Çünkü serverlardan yaklaşık olarak 4 yıldır uzak kaldım ve hatalı bir işlem yapmak istemiyorum. 

 

ilginize şimdiden teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 11/01/2013 15:02

(@sinankahraman)
Gönderiler: 5225
Illustrious Member
 

Öncelikle aramıza hoş geldiniz.

Sizden ilk olarak Forum kurallarımızı okumanızı ve postunuzu kurallarauygun hale getirmenizi rica ederim. Postunuz kurallarımıza uygun şekilde düzeltildikten sonra size cevap yazılacaktır.

 

 
Gönderildi : 11/01/2013 18:15

(@HamdiUyak)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim hoşbulduk. Sanırım telaştan kendimi doğru ifade edememişim uyarı için teşekkürler

 
Gönderildi : 11/01/2013 20:45

(@ertanerbek)
Gönderiler: 4522
Famed Member
 

Öncelikli olarakbu isimleri siz satın almadı yada firma adına kayıtlı değilse işini zor. Sizin olduğunuzu ispatlamak ile başlayabilirsiniz sonra isimtescil üzerinden domain transferi talbi yapacaksınız domainler isimtescil firmasına geçince oradaki DNS yapılandırabilirsiniz.

 

Bu domainlerin sizin olduğunu ispat edemezsiniz bu drum da domainlerin kira sürelerinin bitmesini bekleyeceksiniz bitince almayı deneyeceksiniz.

 

Allah kolaylık versin diyerek sonlandırayım.

 
Gönderildi : 12/01/2013 02:08

(@HamdiUyak)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

cevap için teşekkürler ancak sorumu yanlış sordum sanırım  bütün domainler benim üzerime kayıtlı  diğer birkaç domain vardı onlarıda kendi hesabıma trasnfer ettim benim sıkıntım. yeni nameserverlar oluşturulması ve dns.exe den yapmam gereken işlemler

 
Gönderildi : 12/01/2013 17:06

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2209
Illustrious Member
 

Domainlerin yönetimi sizdeyse bir tanesi için name server kayı oluşturun. Name server için örnek olarak ns1.domainadi.com ns2.domainadi.com olarak kayıt oluşturun bu name serverlar için kendi dns server ip adreslerini yazın.

Daha sonrasında her domain için dns zonelarınızı oluşturun. sonraki adımda da bu alan adlarını register firma üzerinden yeni name serverlarınıza yönlendirin.

Not: name server oluşturma ve diğer domainlerin yeni dns e yönlendirme işlemi domainleri aldığınız firmadan yapılması gereken bir işlem . DNS zone kayıtlarını ise kendi DNS sunucunuzda yapmanız gerekiyor. Fakat bazı firmalar ücretsiz olarak DNS yönetim hizmeti verebiliyor bu tamamen sizin tercihinize kalmış bir durum.

 
Gönderildi : 14/01/2013 13:12

(@HamdiUyak)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

Tüm yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

 
Gönderildi : 24/01/2013 12:29

Paylaş: