Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Tek ip üzerinden çoklu SSL yayınlama

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
559 Görüntüleme
(@MetinApaydin)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar ttnet adsl den tek ip var ve 3 tane siteyi host yapıyorum 2 tane sitenin ayrı ayrı ssl sertifikası var local ip de birine set edince diğerini set edemiyorum. bende tek olan ethernet kartıma 2 ip ekleyip oradan set edebiliyorum ama bu sefer de 443 portunu mesela 10.0.0.11 olana yönlendiriyorum ama 10.0.0.12 olana nasıl ulaşacağımı bilemiyorum tek port üzerinde çoklu local ip ye nasıl yönlendirebilirim. yada çoklu ssl tek ip üzerine set edebililen varmı appcmd olaylarını falan denedim onlar sadece isimii değiştiriyor ama sertifikayı set etmiyor. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 02/11/2012 18:26

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

tek ip üzerinden ortak ssl kurabilirsin..

ornek vermek gerekirse. https://sharedssl.site.com diye bir domaina ssl kurdunuz.

iis veya diğer web server üzerindeki shared ssl aktif edin ve ortak kullanilacak ssl domain seciyorsun..

ornek 3 site de de kredi karti oldugu var sayalim..

www.abc.com kredi karti bilgilerinin girildiği yere gelince  öde butonuna basinda otmatik https://sharedssl.site.com/abc/odeme.aspx gibi bir sayfaya baglanip işlemi gerçekleştirir..

onun dışında wilcard ssl alarak bir domain altindaki tüm alt domainlarda da geçerli olur..

tek ip üzerinden sadece bir site ssl için faydalanır..

not: local ip ye ssl satin alinmaz. nat yonlendirmesiyle yaptiğiniz ipleri ssl güvenli bulmuyor. adsl sadece gatewap ip ile çıkış yaptığın için sslde sorun olacaktir..

 
Gönderildi : 03/11/2012 02:45

(@MetinApaydin)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

İlgine teşekkürler Mert Bey..

Sorunu IIS 8 sayesinde çözdüm. Firmamıza Microsoft Action Pack ile gelen Server 2012 Standard kurumu yaptım ve yeni Eklenen SNI seçeneğini işaretleyerk çoklu ssl desteği olduğunu birkaç sitede okudum ve uyguladım şuan istediğim gibi çalışıyor bazı eski browser larda çalışmayacağı söylensede ie 6- 7 -8 de safaride firefoxta denedim hiç bir sıkıntı görmedim konuyla ilenenen arkadaşlara duyrulur..

 

Tekrar ilgine teşekkürler

 

 

 

 
Gönderildi : 05/11/2012 15:00

Paylaş: