Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Plesk 11 tecrübelerim

11 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
866 Görüntüleme
(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Uzun süredir web hosting işi yapan birisi olarak bu yaziyi paylaşmak istiyorum.


Plesk dünya çapında oldukca fazla kullanıcı kitlesine sahip bir panel olduğunu biliyoruz ve sorunlarinda fazlaca olduğunu biliyoruz.


Bu yazıları yazmadan önce plesk 7.5 den 11 versiona kadar hepsini inceledim.. Plesk 7.5 den 8.6 kadar windows 2003 platfromda calismakta idi.


Windows 2008 gelmesiyle birlikte plesk 8.6 windows 2008 uyumlu hale getirildi..


IIs6 dan sonra iis7 daha güvenli diyeceksiniz.. 32bitmi 64bit kullansam muhabbeti..


Plesk 9 versionlari türemeye başladi.. Windows 2008r2 cikisiyla birlikte Plesk 10 versionu geldi..


Ohh dedik ne güzel panel.. Plesk 9 da yapamadiğimiz herşeyi yapabiliyoruz.. En önemli olay.. Bir kullanicinin hosting paketini bir üst pakete güncelleyebiliyoruz.. Plesk 9 da bu imkansızdı..


Plesk 10 ile birlikte windows update de oldugu gibi online güncelle yapabilmesi ve + görsel özellikleri.. Plesk 10 ile gelen en büyük yeniliklerden birisi google web araçlarına yer verilmesi..


Şunu unutmayin Plesk 9 ve 10 versionlarının dosyalarını incelerseniz 32 bit uygulama ve servislerle calisiyor.. 64bit kullaniyorum neden 32bit uygulama kurayim diyeceksiniz.. Plesk 10.4.4 versiona kadar hiç bir versionu 64bit ve windows 2008r2 tam uyumlu degildi... + sorunları kullancilari üzüyordu.


Plesk windows 64bit işletim sistemi ile aldığım bir yedegi plesk windows 32bit e kurdugum işletim sistemi üzerinde düzgün çalıştığını görünce cok üzülmüştüm.


Bir üzücü bir haberde log kayıtlarında sürekli hatalar olusmasi ve hatalara baktığımız zaman bir açıkalama yaziyor.. Ben yorumlamaya çalıştığım zaman hatanın neden kaynaklandığını bile bulamıyorum.


internet üzerindeki araştırmalarım sonucunda bile hatalara cevap alamiyorum.. parallels firmasi bile bu konuda yardimci olmuyor..


Paralles firmasi swsoft firmasini satın aldıktan sonra plesk 10 kadar aynı yazilim ekibiyle devam etti ve sounda bir devrim yapti.. artik yeni bir ekiple devam ediyor.. Plesk 11 panelin yapiminda yeni ekipte katıldı.


Plesk 11 windows tarafında artik windows 64bit desteği tam bir sekilde calisiyor.. Kullanıcı hesapları tarafında hemde windows servislerin kullanımı tarafında oldukça başarılı.. Windows 2003 desteği tamamen kaldırıldı..


Plesk 11 görsellik olarak insanları büyülüyor.. Windows 2008 r2 de çalışan her yönü ile 10 numara bir 64bit kontrol paneli..


Plesk 11 2 aydir kullaniyorum.. sürekli güncellemeleri yayınlanıyor.. IIS 7.5 tarafına tam hakim bir panel.. 2aydir sunucu tarafında 0 hata aldığımı söyleyebilirim.. Her gün kafam rahat uyumaktayım..


Plesk paneli sunucularına yeni kuracak arkadaşlarıma tavsiyem olacak windows server işletim sistemlerinizi orjinal kullanmanız ve plesk kurmadan önce tüm windows updatelerin tam olmasına dikkat edin..


Plesk 9.5 ve 10 ile yaşadığım sorunları paralles firmasina iletince bana tek cevabi plesk 11 geçiş yaptınız.. Düşünün artık üretici firma bile bıkmış..


Sizinle paylaşmak istedim.. İnsallah faydası olur..

 
Gönderildi : 18/09/2012 04:34

(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
 

teşekkür ederiz, deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için. evet söylediğiniz gibi plesk 11 gerçekten çok iyi yazılmış. büyülüyor. uzun uzadıya deneme fırsatım olmamasına karşın, ilk izlenimlerim sizin ki gibi çok başarılı.

 
Gönderildi : 18/09/2012 13:17

(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

Bütün bu Plesk acılarını çekmiş biri olarak Plesk 11 mimari açıdan eksiklikleri olasada diğerlerine nazaran çok daha stabil olduğu doğru. Ek olarak multi-server destekleyen yeni sürümü ile de oldukça güçlü bir ürün haline geldi.


Plesk'e alternatif olarak yine bizim geliştirdiğimiz MaestroPanel'i de incelemenizi öneririm. Her ne kadar mazisi Plesk kadar uzun olmasada Dağıtık yapıda çalışabilmesi, modüler yapısı ve kişiselleştirilmesi açısından artıları olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Server 2012 ve yakında çıkacak IIS 8 desteği ilede modern mimarileri destekler niteliktedir.


İncelemek isterseniz http://maestropanel.com/demo adresinden incelemeniz mümkün.


 Konu dağımasını istemem ama MaestroPanel ile ilgil soruları cevaplamaktan mutluluk duyarım 😉 


 

 
Gönderildi : 26/09/2012 00:03

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
Konu başlatıcı
 

plesk 8 den 9.5.5 versiona kadar kullandıkları kodlama alt yapısı ve moduller ayniydi.. sadece modulleri gelistirip görsellik katıyorlardı..

Ama alt yapı aynı olunca sorunlarda devam etmektediydi..

plesk 10 version ile birlikte tüm modulleri ve alt yapiyi sifirdan tekradan kodladilar. plesk 10 ile birlikte yeni kodlari modulleri test edip hataları gözlemlediler ve giderdiler.. tüm hataların giderildigi sürümü plesk 11 olarak çıkarttılar..

Maestro paneli ekip arkadaşlarımla inceledik ve bu ne dedik. Görsellik denen bir şey yok. Panelin dizayni ve kullanımı iyi değil. Plesk 11deki modulerin yerlerleşimini görünce sizin panel cok basit kalmış. + url de yazan sayfa isimleri bile hoşumuza gitmedi. Panelde bir işlem yaparken bilerek tarayici kapattik tepkisi nasil olacak diye direk hata verdi.

Natronun kendi yazdigi hosting panel bile kullanici dostu.. api adresiniz halka açık ve güvenli degil. + api bağlantılarını boyle bir anlatmissiniz ki hackerlikten iyi anlayan birisi rahatlıkla hackleyecektir..

oğuzhan bey bu sorunlari cözdüğünüz vakit herkes kullanmaya başlayacaktir.

 
Gönderildi : 30/09/2012 21:20

(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

İncelemeniz için teşekkürler Mert Bey, fakat bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum;

Görsellik konusunda MaestroPanel'de Tema desteği var. Default tema her ne kadar sizin alıştığınız janjanlı yapıda olmasada sistem yöneticilerini rahatsız etmeden işlerini yapabildiği bir tasarıma ve basitliğe sahip. Tabi daha iyi hale getirebilir bunun üzerinde çalışıyoruz. Spina temasını incelerseniz sizin gibi görselliğe önem veren profesyonller için kullanabilecekleri bir tema olabilir. Screenshot'lar için  http://www.maestropanel.com/Control_Panel/Customization  , Eğer kodlama bilginiz varsa kodları açık olduğundan istediğin gibi şekillendirme şansınız var. Buna dikkatiniz çekerim.

Url konusuna bir yorum yapmıyorum fakat panel'de işlem yaparken tarayıcıyı kapatmak bir stress testi değildir yada bir ürünün iyi yada kötü olduğuna kriter değildir, kaldı ki MaestroPanel server-client mimaride çalışır ve çoğu iletişim asenkrondur o nedenle client'ı kapatsanız bile server aldığı komutu yerine getirecektir fakat panel'e yansımayacaktır. Sizin test ettiğiniz sürüm ve aldığınız hata hala varsa incelemek isteriz...

Demo sunucumuz da API fonksiyonu tabiki açık (Demo sunucusu olduğunu tekrar hatırlatmak isterim)?. Bir çok kullanıcımız burayı sandbox olarak kullanıyor ve kendi API scriptlerini test ediyor burada bir sakınca göremedim? Güvenli değil demenizi de anlamış değillim. Güvenlik kriteriniz API'nin Public olup olmaması mı? Neye göre güvenli değil?

API fonksiyonlarımız elimizden geldiğince yazılım geliştiricilere açıklayıcı anlatmaya çalıştık. Bir çok programcı bizden yardım almadan dökümanlarımızı okuyarak MaestroPanel'i kendi sistemlerine entegre ettiler. Detaylı dökümantasyon vermemizin olumsuz bir tarafının ne olduğunu açıklarsınız sevinirim belki kaçırdığımız bir nokta vardır? 

Hosting ile ilgili ne kadar deneyiminiz var bilmiyorum ama sektörün önde gelen firmaları (Bknz:  http://www.maestropanel.com/Control_Panel/Supporters ) MaestroPanel'i kullanmaya başladılar bile hatta Microsoft Türkiye tüm sitelerini MaestroPanel kullanarak yönetiyor ve bizi her alanda destekliyor. Demek istediğim bir çok işi bilen profesyonel ve firma MaestroPanel'i kullanmakta ve gelişimine katkı sağlamaktalar.

Lafı fazla uzatmadan;

Eksikliklerimiz tabiki var, bunu biliyoruz ve bunları kullanıcılarımızdan gelen geri bildirimlerle tespit edip hızla kapatıyoruz. Her sürümde daha stabil hale geliyoruz. Sonuçta 1 seneden beri geliştirilen genç bir ürünüz, müadillerimiz 10 seneden beri sektördeler doğru yolu daha yeni bulabildiler.

Plesk'le kıyaslanacak bir seviyede de değiliz fakat tercih edilmemizi sağlayan özelliklerimiz ve sektöre getirdiğimzi yenilikler mevcut bunları işi bilen herkes görüyor ve değerlendiriyor.MaestroPanel ile hosting hizmeti veren ve para kazanan bir çok firma mevcut. Ayrıca detaylı inceleme fırsatı bulursanız MaestroPanel'deki modüler yapının muadillerine oranla ne derece iyi olduğunu tespit edebilrisiniz.

Son olarak;

MaestroPanel kullananların görüşlerini okumanızı öneririm. Bu kişiler MaestroPanel'i gerçekten kullanmış ve tecrübe etmiş insanlardır.  http://blog.maestropanel.com/tagged/ne-dedi

Eğer isterseniz sağlam bir şekilde test etmeniz ve fikir sahibi olmanız için size 1 senelik lisans temin edebiliriz. Takıldığınız yerlede de yardımcı olmaya hazırız.

Saygılarımla...

 
Gönderildi : 30/09/2012 23:32

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
Konu başlatıcı
 

oncellikle türkiyede boyle bir işi başlatmış olmanız bizleri gururlandırdı.. Hep yabancıların sistemleriyle kendimizi geliştirmeye çalışıyorduk.. Üreticiler yabancı olunca sorunlara çözüm bulmakta bir o kadar zor tabiki..

Bende zamanında hosting control panel yazmıştım ama yüzde 60 bitti geliştirmedim. Benim sistemde iis kullanmıyordu. Kendi yazdığım web server üzerinden web yayına çıkıyordu.

Windows file server kullanarak klasor yetkilendirme yapıyordu, filezilla ftp server, simple dns server falan kullanmıştım.

asp ve php gelistirmistim fakat .net desteğini web servere ilave etmemistim.. Vakit bulunca tekrardan geliştirmeye başlıyacağım.

Oğuzhan bey sizi tebrik ederim.. her ne kadar hatalarınız olsada yaptığınız işler çok başarılı. Panelinizi takip ediyoruz.

Bir yazınızı cok kafama takıldı. Microsoft Türkiye tüm sitelerini MaestroPanel kullanarak yönetiyor demişsiniz.. Koskoca microsoft neden hosting panele ihtiyaç duysunki..

 
Gönderildi : 03/10/2012 01:56

(@oguzhanyilmaz)
Gönderiler: 154
Estimable Member
 

İyi dilekleriniz için Teşekkürler, Eksiklerimizi zaman içerisinde kapatıp MaestroPanel'i daha kaliteli hale getirmek için çalışyoruz.

Kontrol Panel yazılımları zaten spor olsun diye kullanılmıyor. Belirli ihtiyaçları karşılamak, optimum seviyede yönetimi sağlamak ve kolaylaştırmak için kullanılıyor. Microsoft'da bu yüzden kontrol panel kullanıyor ve bizim ilk müşterilerimizden biri.

 
Gönderildi : 04/10/2012 14:58

(@eraytufeksever)
Gönderiler: 14
Active Member
 

Eski sürümlerde en çok sevdiğim şey PLESK yedeğini .psa uzantılı alıp direk onu winrar ile açabiliyor ve ftp sql içeriklerini rahatça ayıklayabiliyorduk. PLESK 11 yedeklemesi XML'e dayalı komple yedek alacağım dersen plesk ana dizininde backup klasörüne zip oluşturuyor direk download seçeneği var ama dosya büyük oldumu hata veriyor. 

 
Gönderildi : 29/11/2012 04:37

(@mertkibar)
Gönderiler: 855
Noble Member
Konu başlatıcı
 

plesk güncellemeyle bu sorunu cözdü..

xml databases olarak kullaniyor.. 

yedekleri zipliyerek aliyor..

yedek ayarinda yedek alirken siteyi durdur seceneğini işaratleyin. sorunsuz yedek alması için.

5gb yedegi download seceğini kullanarak indirdim.. senin büyük boyutlu yedeklerde hata alman, sunucundaki firewall,antivirüs vb seylerden kaynakli olabilir.

xml kullanmasi daha iyi.. farkli sunuculara veri aktarirken cok yararli oluyor.

 
Gönderildi : 02/12/2012 00:11

(@HazarVolgaEkiz)
Gönderiler: 3
New Member
 

Hocam Merhabalar,

Pleskle ilgili sıkıntı yaşıyorum açıkcası işin bu tarfa ile hiç ayrıntılı olarak ilgilenmemiştim. Açıkcası işim web tasarım, sunucu yönetimi değil. Kime ne soracağımı bilemedim. Bir müşterim için dediceted sunucu aldık ama name serverları bir türlü sağlıklı oluşturamadım Sunucuyu aldığım firma yazılım desteği vermiyor. Bazı sebeplerden ötürü acilen bu geçişi yapmak zorunda kaldım. Plesk Web Host edition 12 kullanıyorum.

http://www.intodns.com/hulyaekiz.com  burda bir sürü hata alıyorum.  com.tr uzantılı bir alan adını kurmaya çalıştım ona ise hiç ulaşamıyorum. Anladığım kadarıyla siz bu konuda tecrübelisiniz.  Com uzantılı iki tane daha domain kurdum onlar da sıkıntı yok gibi. Plesk le ilgili bir hata mı yoksa ben mi yanlış bir şey yapıyorum. Yardımcı olabilir misiniz. 

 İlginiz için teşekkür ederim. iyi çalışmalar dilerim.

 
Gönderildi : 26/01/2015 11:43

(@HazarVolgaEkiz)
Gönderiler: 3
New Member
 

Mert Hocam merhabalar 

mesajını aldım ama forumda 20 den fazla mesajım olmadığı için özel mesaj hizmetini kullanamıyorsunuz diye bir uyarı aldım. Pleskle ilgili hala sorunlarım var yardım edebilirseniz elbette çok sevinirim. 


 
Gönderildi : 08/02/2015 10:32

Paylaş: