Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

ortak mail

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
318 Görüntüleme
(@S3RKAN)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar


 5 bilgisayarlı bir yerde [email protected] mail adresi ortak olarak kullanılıyor. bu adrese birisi mail attığında diğer bütün makınalaraın msoutlookuna düşüyor. Benim yapmak isteğim bu ortak mail adresinden bir makınada mail gönderildiğinde diğer makinaların gönderilmişler öğesinde görünmesini isityorum. böyle bir şey msoutlook 2007 mümkün müdür yada böyle birşey var mı?  excahnge server yok. workgroup sistem. bunu nasıl yapabilriim. yada bunu yapmam için bana bir çözüm yolu suna bilir misiniz. ?


 


 


 

 
Gönderildi : 16/10/2009 21:26

(@serkanuzuner)
Gönderiler: 1040
Illustrious Member
 

Selam


 


Outlook uzerinde araclar - kurallardan yapabilirisn

 
Gönderildi : 16/10/2009 23:10

(@S3RKAN)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

ms outlook 2007 nin kurallarını baktım bişeyler yapmayı denmedim fakat olmadı. Ayarlar nasıl olmalı. ne yapmalıyım. bununla alakalı kurallar bölümnden ne seçmeliyim. o konu hakkında yardımcı ola bilir misiniz.


 


ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.


 


 

 
Gönderildi : 17/10/2009 18:03

(@BSD_DaeMoN)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

Bu soylediginiz olay mumkun degildir.. Outlook gonderilmis ogeler klasorunu kendi hash dosya yapisinda tutmaktadir. Herbir makina uzerinde birbirinden bagimsiz Outlook'lar oldugundan dolayi bu soylediginiz mumkun degildir. Dilerseniz, test edebilirsiniz.. Makinanin birinden gonderin bir mail, ilgili makina uzerinde Outlook dizini icerisinde Gonderilmis ogeler icin tahsis edilmis hash dosyayi bulup, uzaktaki makinaya kopya edin. Makinayi kapatip acin, gonderilmis ogeler klasorunun kopyasini bu makinada goreceksiniz.

Kisaca sunu soylemeye calisiyorum, gonderilmis ogeler ozelligi MTA (IceWarp, Qmail, Postfix v.s.) yaziliminin deil, MTU (Outlook, Thunderbird, Evolution v.s.) yaziliminin bir ozelligi ve yapisidir. MTU yazilimlari ortak bir klasore toplamadan bu soylediginiz islemi yapamazsiniz. Outlook icin konusursak, imkansiz gibi bir durum soz konusudur. Windows File Protection ozelligine sahiptir ve bana gore gereksiz aptal bir servistir, Outlook kodu ise Windows File Protection modulune bagimli sekilde yazilmistir ve Outlook basladigi andan itibaren Outlook hash dosyalarini degistiremezsiniz.. Microsoft Outlook yapisini degistirdigi zaman belki yapilabilir.. :)))

 

Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 23/10/2009 02:23

(@S3RKAN)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 26/10/2009 20:02

Paylaş: