Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Sub domain

10 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
406 Görüntüleme
(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Merak ettiğim ve acil olarak uygulamak istediğim , bir konuyu öncelikle burada paylaşmak ve fikirleriniz almak istedim. www.domainadı.com isiminde bir domain sahibim ve bu domain aktif olarak kullanılmaktayım.   İstediğim  " deneme.domainadı.com " gibi bir sub domain ismi için dns ayarlarında  yeni bir A kaydı açmak ve İp olarak herhangi bir sunucuya yönlendirmek istiyorum. Dediğimi yaptığımda yönledirmiş olduğum ip yönlenirmi. Yönlenirse bu nasıl mümkün olabiliyor. Tescil edilmemiş ns kayıtlarının bilinmediği bir sub domain nasıl olabiliyorda internet üzrinde çalşıabiliyor. Bu mümkün ise nasıl oldğunu bana anlatabilirsimisiz. Örneğin : birisi web browser ' a www.deneme.domain.com yazdığında nasıl çalışır. Çünkü DNS 'ler de sordu atılıdğında tescil edilmemiş domain nasıl bulunabiliri. Gerçekten anlamadım.Bu konuda beni bilgilediriseniz çok sevinirim.


 


 


İlginiz içim şimdiden çok teşekürederim.....


 


 


 


Saygılarımla...

 
Gönderildi : 10/06/2009 01:08

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Sn. sistem.gokhan,


Sorunuz portalımız üzerinde daha önce konuşulmuş bir konuya temas etmektedir. Konu açmadan önce arama yapmayı alışkanlık haline getirmeniz soracağınız sorulara daha hızlı yanıtlar almanızı sağlayacaktır.


Sorunuzla ilgili bilgiyi içeren konu linki : http://www.cozumpark.com/forums/thread/63663.aspx  incelemenizi rica ediyorum. Eğer sorunuz ile ilgili tam olarak bilgi alamadığınızı düşünürseniz tekrar bu başlık altında sorunuzu yenilemeyi unutmayınız.


 

 
Gönderildi : 10/06/2009 03:23

(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hocam ;


 


Sorumun cevabı burada yok.Daha doğrusu verilen cevaplardan sorumun tam olarak cevabımı alamadım.  Yadımcı olursanız sevinirim.


 


 


 


Saygılarımla...

 
Gönderildi : 10/06/2009 15:11

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


1. www.cozumpark.com domain altında deneme.cozumpark.com sub domaini oluşturursanız. Burada durum şöyle gerçekleşir. cozumpark.com domainin real ipsi 55.555.555.55 dir. Buraya gelecek istekler aslında www.cozumpark.com domaine gelmiştir. Aynı zamanda deneme.cozumpark.com adreside 55.555.555.55 real ipsine sahiptir ama bulunduğu nokta cozumpark.com altında yer almaktadır. Siz bu deneme.cozumpark.com adresini 66.666.666.66 real ipsine ait bir domaine yönlendirmek isterseniz ve bu ip adresi kendinizde barındırıyorsanız tek yapmanız gereken gelen adresi içerdeki başka bir adrese yönlendirmektir. Yok eğer ip adresi sizde değil ve başka bir hosting firmasında barındırıyorsa size verdiğin linkteki yöntemi kullanmak zorundasınız.


2. Bir başka senaryoda deneme.cozumpark.com adresini farklı bir firmanın real ip numarasına yönlendirmek isterseniz bu işlemi yapamazsınız. (Aslında yine linkte bahsettiğim yöntemi kullanarak yapabilirsiniz. Burada ilk sorgu DNS serverlara yapılıyor deneme.cozumpark.com adresi hangi hosting firması üzerinde barınıyor sorusuna cevap veriliyor istek buraya geldiğinde buradan da başka bir DNS servera yönleniyor ve bu DNS serverda yönlenen adrese yönlendiriliyor.)


Burada yönlendirmenin yönlendirmesi söz konusu siz çözümlemeyi farklı noktada yaparak yönlendiriyorsunuz bu biraz arp zehirlemeyede benzemektedir.


Biraz karışık gelmiş olabilir ama mevcut yapınız ve yapmak istediğinizi yazarsanız daha net yönlendirme yapabiliriz.

 
Gönderildi : 11/06/2009 01:32

(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Hocam ;


 Yapmak istediğim aynen şöyle var olan bir alan adım ve hotingim var , ben bir alan adı daha almak yerine kendi oluşturuduğum VPS server ' a yönledirmek için bir alt domain açmak istiyorum. Örneğin : www.alanadım.com yazıldığında ana server hosting olduğu sunucu çıkacak ama alan.alanadım.com yazıldğında istediğin server İP adresine yönelicek 212.21.x.x gibi kullanıdığım hosting control paneli plesk 8.3.1 dir. Plesk içinde alt domain ismi yöndirmek isteiyorum. Y ukarıdaki örnek gibi.... Demek istediğim sorgu DNS geldiğin ve bana yönlediğinde alt domain de plesk içinde yöndirdiğimde Sanal sunucumdaki web sitemin gözükmesini istiyorum. Yani sorgu geldiğinde isim çözülebiliri mi. örnek olarak isim çözme işleminde önce com. alan adı . www. diye gittiğini biliyorum bundan dolayı mümkün olabiliceğini düşünüyorum. Ama daha önce hiç denemdiğiden ve görmediğimden hocalarımdan fikir ve yardım bekliyorum...


 


Saygılarımla...

 
Gönderildi : 13/06/2009 06:05

(@korhankoseoglu)
Gönderiler: 547
Honorable Member
 

Aslında şu yöntemi deneyebilirsin. Biraz amatörce olur ama, sen bir subdomain oluşturduğunda otomatik olarak hosting'de ona bir alan oluşacak. O alana bir yönlendirme kodu yazarsan ;

mesela bu bir asp sayfası olursa ;

<%

response.redirect("vps server ip")

%>

direk orası açılır.

 
Gönderildi : 15/06/2009 13:19

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Selam,

Tescil edilen domain namedir yani domainname.com

Siz bu domain name altında istediğiniz kadar sub domain açabilirsiniz.

ör:

www.domainname.com

deneme.domainname.com

serhat.deneme.domainname.com

www.serhat.domainname.com

gibi...

 
Gönderildi : 16/06/2009 02:12

(@system.gokan)
Gönderiler: 373
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba hocam ;


Şöyle bir uygulama yapmak istiyorum. Mevcut olan alan adım da www.deneme.com DNS ayarlarında (Plesk kontrol panel kullanıyorum)  yeni bir A kaydı açıp try.deneme.com için ,  bu da benim ayrı duran kendine has bir ip adresi olan bir web server ma yönledirsem çalışır mı. ? Yani www.deneme.com  ip : 123.123.x.x Alt domain kaydı açtım (A) try.deneme.com yazdım name kısmına ip adres kısmınada 142.23.x.x yazdım. Bu şekilde web browser ' da try.deneme.com yazdığımda otomatik olarak 142.23.x.x yönledirir mi ? 

 
Gönderildi : 17/06/2009 23:51

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba Gökhan Bey,


Bence bunu deneme şansınız varsa deneyerek bir kontrol edin. Bende bir plesk panel olmadığından pek deneme şansımızda olmuyor bu nedenle net bir cevapta veremiyorum. Siz deneyip bizide bu konuda bilgilendirirseniz seviniriz.


 

 
Gönderildi : 18/06/2009 02:07

(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
 

Çalışır

 
Gönderildi : 22/06/2009 14:41

Paylaş: