Forum

Portable hdd imaj v...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Portable hdd imaj veya clone

9 Yazılar
4 Üyeler
2 Likes
1,141 Görüntüleme
(@mehmetgezginc)
Gönderiler: 115
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar elimde portable hdd (harici usb hdd) 1 TB'lik arşiv var bunun yedeğini başka bir portable 1tb'lik harici hdd ye kopyalamak istiyorum fakat klasör olarak değil imaj olarak yapmak istiyorum. iso veya nrg gibi uzantılar şeklinde alıyorum fakat bunların boyutu küçük olduğu için almaya cesaret edemiyorum,  çünkü bunların boyutu BD 50 GB iso veya nrg olarak imaj aldığım zaman 50 gb den sonrası verilerine ulaşamazmıyım soru işareti var kafamda. Sınırsız imaj veya clone gibi bir 3. parti yazılım varmı?

Acronis veya AOMEI Backupper düşündüm fakat bunlarda versiyon veya sürüm farkı olduğu zaman açmıyor. Bunların dışında hangi yazılımları önerirsiniz.

 
Gönderildi : 31/08/2021 12:56

(@serkanates)
Gönderiler: 1281
Üye
 
Gönderen: @mehmetgezginc

klasör olarak değil imaj olarak yapmak istiyorum

Neden böyle birşey yapmak istiyorsunuz. Sorunuzda oluşan riskin kaynağı burası. Disk to disk image alıp diskinizi klonlayabilirsiniz.

 
Gönderildi : 31/08/2021 13:22

(@mehmetgezginc)
Gönderiler: 115
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

@SerkanAtes klasör olarak isim uzunlukları hatası ve uzun süren kopyalama işlemlerinden ötürü imaj daha hızlı oluyor.

 
Gönderildi : 31/08/2021 14:40

(@aytacarslan)
Gönderiler: 799
Noble Member
 

veeaam denediniz mi?

 
Gönderildi : 31/08/2021 14:59

(@mehmetgezginc)
Gönderiler: 115
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

@aytacarslan hayır o çok geniş kapsamlı gibi, bana basit birşey lazım. Birde demem şu ki 200 gb veriyi iso yazdığım zaman verilere sağlıklı bir şekilde ulaşırsam iso benim için yeterli. Bunun için yorum veya düşünceniz nedir.

 
Gönderildi : 31/08/2021 15:25

(@serkanates)
Gönderiler: 1281
Üye
 

Merheba @mehmetgezginc;

Bence bazı kavramları farklı yorumluyoruz.

Gönderen: @mehmetgezginc

200 gb veriyi iso yazdığım zaman verilere sağlıklı bir şekilde ulaşırsam iso benim için yeterli. Bunun için yorum veya düşünceniz nedir

Ulaşabilirsiniz ancak 200 Gb. boyutundaki tek bir dosya ne kadar sağlıklı olursa o kadar olur.

Gönderen: @mehmetgezginc

klasör olarak isim uzunlukları hatası ve uzun süren kopyalama işlemlerinden ötürü imaj daha hızlı oluyor.

Normal şartlarda bu sorunlar oluşmamalı. Klonlama süreci sektör bazlı yapılır. Linux bilginiz mevcut ise dd kullanabilirsiniz. Ayrıca acronis, symantec vb. üreticilerin ürünleri de mevcut. Ancak disk içeriğini ihtiyaç halinde kullanmak için ISO olarak yedeklemek, üstelik bunu da taşınabilir bir diske yapmak bana mantıklı gelmedi. Veriniz kritik ise en doğru karar bulut depolama kullanmak (bknz: onedrive, google drive vb.) ve yedekleme, arşiv vb. süreçleri hizmet aldığınız noktaya devretmektir. Ben çekiliyorum, tecrübe etmiş arkadaşlar daha fazla katkı sağlayabilir.

 
Gönderildi : 31/08/2021 15:33

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4298
Co-Helper
 

Ben pek olayı anlamadım ama anladığım kadarıyla. Yapıların teknik içeriklerini öğrenmek daha doğrudur.
https://en.wikipedia.org/wiki/Optical_disc_image

iso optik imajı, disk imajı, backup image'dan çok farklı birşey. iso u canlı backup için kullanan ilk defa görüyorum. Hızlı erişim için mantıksız değil gibi ama 7zip, rar dan mantıklı da değil hele ki part'lar kullanıldığında iyi bir indexing sağlıyor bunlar ve compressing.
Disk tablolamasında büyük tekil dosyalar her zaman bozulması daha kolaydır hele ki taşımalar ile hareketliyse. Acronis gibi uygulamalarla disk image aldığımızda da bunlar geçerli o yüzden genellikle böleriz. Ki erişim ihtiyacı düşüktür. iso böyle birşeyi desteklemiyor malum. Ancak burada zayıf halka disk file system'in sectore'lere dağıtarak yönetiği tekil büyük size'lı dosya değil öncelikle external disk'tir. Fat, NTFS de zaaflar var. usb de hotswap birşey değil malum.
Kurumsal da uzun vadeli depolamada kaset, BD kullanılmasının fiziksel nedenleriyle aynı şeyler. Ör bir bad sector halinde 1 mb dosyanın bir parçası okunamadığından kurtaramamakla, 50-100 gb dosyayı kurtaramamakta farklı malum file recovery'de en zayıf halka devasa dosyalar. Genellikle bunlar geri gelmez, rebuild yöntemleri bilinenler ancak daha nadiren geri oluşturulabiliyor.
Bireysel de her zaman önerim parçalı dağınık veriyi ek bir katman oluşturmadan bire bir başka ortamlarda tutmak olur ola ki birşey olduğunda tüm veri kaybedilmemiş olur.
Acronis hem yaygınlığı hem de sürüm uyumlulukları ile disk image'ı tutmada kolay içerik izleme imkanı da verdiğinden bence oldukça iyidir. ör 11 ile alınmış imajı son sürümü ile atmıştım. Diğer uygulamalara yaşam ömrü konusunda aynı derece güvenmezdim.
Ve bir de hatırlamak gerekiyor ki .locker, ramsomware vs bir çoğu iso, vhd, tip'leri boş geçmeyebiliyor elemanlarımızın hatasıyla böyle şeyler yaşadık zamanında.
Kaldırılıp kasaya konulacak durumlarda üretimsel nedenlerle usb box'lara göre kaliteli dock station ile hdd kullanmak ve iş bitiminde statik kutulamak çok daha iyidir. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 31/08/2021 16:49

(@mehmetgezginc)
Gönderiler: 115
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Herkese ilginiz için teşekkürler galiba en güzel klasör veya dosya olarak yedeklemek olacak.

 
Gönderildi : 31/08/2021 17:05

(@serkanates)
Gönderiler: 1281
Üye
 

Geri bildiriminiz için teşekkürler.

 
Gönderildi : 01/09/2021 11:30

Paylaş: